Корнелия Нинова съобщи ключова новина

Не се ангажира със срокове за съставянето на правителство, но…

Лидерът на левицата Корнелия Нинова излезе с ключова новина.

Тя съобщи, че от понеделник започват обсъжданията по темата за състава на евентуалния кабинет с мандата, даден им от президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че от името на всички партии, с които са провели преговори, може да декларира, че името на министър-председателят трябва да дойде именно от първата политическа сила, каквато е ПП.
Кой точно ще бъде той обаче, предстои да се уточни след понеделник.

Корнелия Нинова категорично отрече на този етап да са обсъждани конкретни имена за премиерския пост.
Тя обаче категорично отказа да коментира въпроса с шефа на КЕВР Станислав Тодоров. Заяви обаче, че в никакъв случай не би могла да постави срок за съставянето на правителство предвид факта, е ситуацията, в която се намира страната ни е изключително сложна.

По-рано днес депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който е и зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика посочи, че няма никаква чуваемост, свързана с управлението на страната, особено що се отнася до сектор „Енергетика“.

Той заяви в ефира на Българското национално радио, че до момента председателят на КЕВР не е подписвал самостоятелно документи. Причината за това е, че е бил наясно с факта, че в последствие могат да бъдат критикувани, тъй като самият той знаел, че Конституционният съд ще излезе с решение за отзоваването му от това място.
Източник: standartnews.com