КОРНЕЛИЯ – ТАЛИСМАНЪТ НА БОЙКО

Отдавна не е новина и не е изненада за никого, че лидерът на БСП Нинова периодично се превръща в генерално оправдание за неуспехите и провалите на управниците и техните ортаци от ОП, ДПС, „Воля“ и „Атака“.

Всяка критика и несъгласие, изговорени от Нинова се пренасочват автоматично към нея с тъпото обвинение, че тя търси медийна известност и телевизионна популярност. А разправиите в БСП са аргумент, че когато Нинова безкомпромисно посочва греховете и безобразията на властта, тя укрепва позициите си вътре в БСП, като причина за това са предстоощите избори в партията. Акомпанимент в злостната кампания срещу лидера на БСП правят и социалистите от опозицията в партията, предвождани от Гергов, Миков, Мерджанов и още няколко, втренчени в председателския пост.

Интересното в случая е, че поради липса на друга трибуна за изявите си, Гергов и компания се възползват от разни телевизии, каквито са „Европа“ и „Канал 3“ и се стига до парадоксалната ситуация, че приятелите на ГЕРБ и властта дават подслон на враговете на Нинова. Това опошлява до непоносимост политическия пейзаж, защото е учудващо как Беновска, Коритаров, Огнянов, Патарински и пр. дилетанти в журналистиката се превръщат в евтин обслужващ персонал на Гергов и компания. Мен не ме интересуват борбите по върховете на БСП – не съм нито член, нито симпатизант на тая партия, нито съм гласувал някога за БСП и едва ли ще го направя. БСП ме интересува дотолкова, че е опозиция и е срещу ГЕРБ, дори и когато това само формално изглежда така. Но поведението на Гергов и смешните му съратници е жалко и ги обрича на политическа смърт – колкото по-скоро, толкова по-добре. Гергов и компания развращават и без друго развратната ни политика.
Ето защо предлагам на Борисов да поръча на някой ваятел скулптура на Нинова и да монтира творбата на входа на централата на ГЕРБ – нещо като талисман, идол, тотем, а членовете на партийното ръководство като минават покрай статуята, да ѝ се кланят и да ѝ благодарят, че ги спасява с присъствието си в политиката и в парламента, за да могат да я изкарват виновна за собствените си дивотии.

Любо Кольовски

loading...