КОРУПЦИЯТА Я ВИЖДАМЕ, И КАКВО ОТ ТОВА

Ние виждаме корупцията. Виждаме наглостта и кражбите на управляващите. Виждаме как всички началници на ключови места в държавата биват държани с компромати и на хранилка, така, че дори да искат, да не могат да надигнат глас. Всъщност, надали имат и такова желание….

На мен не ми трябва ЕС да ми каже колко са корумпирани нашите политици. Аз го виждам с очите си. Виждам как никой от моите познати и приятели не получи помощ по време на кризата, за разлика от Домусчиев и прочие близки до властта. Виждам как преписки в институциите се оставят до „административен мухъл“, за да бъдат изнудвани гражданите и фирмите. Чувала съм от мои близки колко се дава за такса „спокойствие“ на управляващите във всеки град. Виждам как НАП се превръща в новата бухалка на мутрите, превзели държавата.

ЕС просто наблюдава. А ние си мислим, че нещо ще направи, за да ни защити. Не, няма да направи. Защото Борисов вдига мазна ръчичка на всяко нефелно предложение на европейските лидери и дори не се замисля да отстоява интересите на България. Той пусна в България чужди инвеститори, които на практика унищожиха българските производители и икономика, които използват българите като крепостни роби. С нищо не сме по-различни от бордеите на Индия и Бангладеш, където роби работят на ишлиме на господарите от запада.

Корупцията засяга всеки един от нас. Защото държавата е наша. И който краде от държавата, краде от нас, от народа си. Май е време за нови Крумови закони. Защото както е във вица, ако на български политик му от#ежат главата, ще продължи да краде още три дена!

Eлена Гунчева

 

loading...