Костадинов е имал опасност за живота си в Украйна, има забрана да влиза в страната

На лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов е била наложена забрана да влиза в следващите 10 години в Украйна. Това потвърди самият той на пресконференция в БТА.

Българският депутат със свои снимки във фейсбук показа, че на 4 март е имал срещи с местни български организации. Заедно с председателя на районния съвет на Тараклия Иван Паслар е пътувал до Болград, Украйна.

По думите на Костадинов българското разузнаване е предало на Украйна, че той е лидер на проруска партия.

Украинските служби към Костадинов: Трябваше да ви разстреляме за това, че сте руски агент

Благодарете се, че се отървавате само с това, защото трябваше да ви разстреляме затова, че сте руски агент. Това заявили представители на украинските служби на лидера на Възраждане Костадин Костадинов по време на ареста му в Болград.

Нарочно не казах на никого, че ще ходя в Болград, Украйна, дори семейството ми не знаеше. Влязох без никакъв проблем. Пуснаха ме буквално за пет минути. Към онзи момент никой не е имал представа кой съм, какъв съм. След два часа започна моето издирване. Попитах военните дали можем да отидем до църквата. Те ми казаха, че е по-добре да отидем до границата. Малко след това дойде полицейска кола, разказва Костадинов.

Когато запитах какво се случва, ми беше казано, че имат информация, че съм председател на проруска партия в България. В Украйна се прилагат извънредно някои закони. Това обвинение е равносилно на смъртна присъда. Това не е наша информация. Вашето разузнаване ни каза това. Казаха ми да мълча и че в момента се чудят какво да правят, информира още той.

Няма наши дипломатически представители в Украйна, посочи още Костадинов.

https://eurocom.bg/