Костадинов: Марешки е диагноза за състоянието на България в момента

Конфликт между общинския съветник от Варна Костадин Костадинов и Веселин Марешки доведе до искания имунитет на депутата. От края на 2015 година Марешки е подсъдим по дело за изнудване. Второто обвинение срещу бизнесмена е за нанасяне на лека телесна повреда на Костадинов.

„За мен като български гражданин е изключително унизително, че един подсъдим, просто защото в момента е зам.-председател на Народното събрание, обикаля вече втора седмица студията на телевизиите и дава интервюта като телевизионна звезда, опитвайки се да обясни как всъщност не е направил това, което е направил. Ако не се касаеше за Веселин Марешки, досега отдавна да има приключило дело с осъдителна присъда. Вместо това едно такова елементарно криминално дело се точи вече трета година“, коментира в сутрешния блок на „Нова телевизия“ Костадин Костадинов, който е и лидер на партия „Възраждане“, която успя да премине 1-процентовата бариера на последните парламентарни избори.

Той допълни, че не очаква делото да приключи скоро.

„Българското правосъдие не гледа еднакво на хората в зависимост от техния социален и финансов статус“, каза Костадинов.

„Парадоксът е, че във всяка една такава ситуация, в която и да било нормална европейска демокрация, каквато за съжаление България не е, един такъв субект никога не би си помислил да се занимава с политика, а ако се занимава, гражданите не биха му гласували доверие. Марешки е диагноза за състоянието, в което се намира България в момента, а именно състояние на клинична смърт“, категоричен бе общинският съветник.

Костадинов: Марешки е диагноза за състоянието на България в момента

cross.bg

loading...