Костадин Костадинов направи лоша прогноза за мандата

Категоричен е, че импотентното управление прави всичко по силите си да задържи управлението в ръцете си, за да прокара още няколко сделки

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че този мандат очевидно няма да бъде осъществен.

Така той коментира възможността за създаване на кабинет в рамките на настоящия парламент, посочва БТА.

Той обаче е категорично против третият мандат, връчен на „БСП за България“ да бъде задържан до средата на август, защото тогава е и възможният срок за приключване на евентуалната процедура по избор на председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР).

„Подозирам, че след 15 август може да го задържат до 15 декември, малко преди Нова година, а може би и след 15 януари“, коментира Костадинов.
„В момента едно импотентно управление прави всичко възможно, със зъби и нокти, да задържи управлението в ръцете си, за да може да прокара още няколко сделки“, допълни той.

Той припомни, че групата на „Възраждане“ е гласувала „против“ избирането на Станислав Тодоров за председател на КЕВР, чиято процедура по избор Конституционният съд обяви за противоконституционна.

„Още тогава казахме, че ще има проблем, защото начинът, по който беше извършен този избор, беше противоконституционен. Трябва ли всяка една грешка да служи за оправдание, за да продължават да правят още грешки?
Предстои да изберат председател на Комисията за противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Ако направят същата грешка?“, попита в заключение Костадинов.
Източник: blitz.bg