Костадин Костадинов призова обществото да бойкотират…

Партията може да излезе и на протести

Костадин Костадинов, който е лидер на партия „Възраждане“ по-рано днес отправи призив към хората да не слагат маски и да погазват „нелегалните противоепидемични изисквания“.

Обръщението му бе в частност към жителите на Варна, където от утре носенето на маски в закрити помещения и градския транспорт отново става задължително.
„Този тип мерки са противоконституционни“, посочи Костадинов, цитиран от Българската телеграфна агенция.

Освен това той обеща, че партията му ще разпространи инструкции как да действат хората, на които може да бъдат съставени актове за неспазване на мерките, и да обжалват в административните съдилища.

„Три пъти съм глобяван и всеки път санкциите падаха в съда, защото за незаконни“, обясни Костадинов.
Партията може да излезе и на протести, ако кампаниите срещу психическото здраве на българите продължат“, категоричен е той.

По отношение на предстоящите предсрочни парламентарни избори, Костадин Костадинов определи вота за „Възраждане“ като „вот за здравия разум“.
Нещо повече – той дори очаква партията му да бъде първа политическа сила.
Според Костадинов правителството на Кирил Петков е нанесло тотална щета на държавата като почти я е докарало до нова национална катастрофа.

Прогнозата на Костадинов сочи, че избирателната активност едва ли ще надхвърли 40 процента. Той уточнява, че не очаква силно фрагментиран парламент и отхвърли идеята, че в него отново ще влязат много формации.
Допълни, че целта на партията ще бъде да не се допускат манипулации на вота и поради тази причина ще имат има свои представители във всички 12 500 секционни комисии в страната.
Източник: dir.bg