Кошмарът на Добрев

Докъде може да стигне безсилието на един политик да очерни опонента си, щом вече изпада в конспиративни теории, интриги и догадки? Вчера затъналият до гуша в конфликт на интереси и осветена шуробаджанащина Делян Добрев отново нападна своя кошмар Елена Йончева, като взе повод от ветото на президента върху Закона за банковата несъстоятелност, известен като закона „Пеевски за КТБ“. И малките деца разбраха, че той е противоконституционен по ред причини и аргументи, изтъкнати от различни юристи и финансисти. Наясно са и защо ГЕРБ го подкрепи – единствено заради скрития орталък с ДПС. Няма съмнения и за целите му – че другият Делян – адашът му, се опитва по този начин да спечели войната си с Цветан Василев и да замита следите от мръсотията около скандалния фалит на трезора.
„Капацитетът“ Добрев обаче е решен да търси докрай телето под вола. Йончева участвала в офшорка, представяла се с друго име, че дори източила КТБ с 42 млн. лв. Не знам каква развинтена фантазия трябва да притежава човек в опита да се самооневини. Още малко и ще се изкара жертва на домашно насилие! Явно шамарът, който депутатката му нанесе миналата година за роднинските назначения в Хасково, още му пари, а ушите му свистят. Въпреки че „дриймтимът“ никога не е преставал и само преди няколко дни отново една „героиня“ от „Кумгейт“ оглави „Булгартрансгаз“.
Интересна форма на защита на интересите на Пеевски са избрали от ГЕРБ. През няколко кладенеца вода преливат, за да се получи интрижка! Инак не им пречи да гласуват закон, предложен от един от основните кредитополучатели на КТБ. Явно добре са усвоили тактиките на Гьобелс как една лъжа, повторена сто пъти, става истина. Защото преди ден с атака срещу Йончева се отчете и шефът Цветанов. Така и не могат да преглътнат разкритията за една от най-големите корупционни далавери – тази с оградата. При Добрев обаче случаят „Йончева“ вече е обсесия. Интересно дали не я и сънува…

Валентин Георгиев

Свързано изображение

http://duma.bg