КПКОНПИ или КОДД

КПКОНПИ или КОДД (Комисия за отнемане от джобовете на данъкоплатците) е верното име на тази комисия.
Въпросът само на пръв поглед е несериозен и незначителен, защото в отговора му става дума за много пари – за милиони и милиарди дори. И тия пари не се взимат от някакви корумпирани типове по високите етажи, а от нашите – от моя и от твоя, драги законопослушни читателю, който редовно си плащаш данъците. За какво се взимат ли?

Не, не само за заплати и режийни. А и за шестцифрените обезщетения, които по решение на съдиите у нас и в Страсбург трябва да се изплащат на потърпевши от неефикасната работа на комисията.

Искате примери, така ли? Ето ви два. Те са само от миналия декември, когато КПКОНПИ бе осъдена да плати от бюджета, който ѝ даваме ние, 327 хил. лв. на Ивайло Главинов – син на бившия топполитик Христо Бисеров, и 312 хил. лв. на Елка Владова – бивша шефка на митниците. Разноските по делата са десетки хиляди и тях също дължим.

Още примери? 100 000 лв. ще се изръсим за закачката, която бившият министър Трайчо Трайков имаше с комисията. А ето ви и прясна новина: запорът от НАП върху личното имущество на обвиняемия Васил Божков окончателно падна в съда. А КПКОНПИ се е изявила със съдебен иск за семейното му имущество на стойност 278 млн. лв., по който още няма произнасяне. Бедна ни е фантазията какъв харч би могъл да ни сполети от това!

Автор: Анна Заркова

https://trud.bg/