Крайно време е този цирей, който излезе на снагата на България по време на кризисните времена от 2021, да се пукне и да изчезне

Има една безспорно положителна последица от днешното решение на Слави Трифонов. То приближава неотвратимо отстраняването на нещото, наречено „Продължаваме промяната“, от властта, а после и от политическия живот на страната.

Крайно време е този цирей, който излезе на снагата на България по време на кризисните времена от 2021, да се пукне и да изчезне. Това нещо е съставено от неуки и нахални хора, които подобно на всички неуки и нахални хора са болезнено амбициозни и готови да извършат всевъзможни гадости, само и само да си придадат значение. За подобни персонажи интересите на България не значат нищо. Те с огромна радост ще предадат българската позиция във връзка със Скопие. И понеже са алчни, простете, исках да кажа „бизнес ориентирани“, няма да го направят само за едно потупване по рамото. Ще искат за предателството да им бъде платено. С международни чиновнически синекурни позиции, да речем.

Подобни образувания допълнително развращават политическия ни живот. Стремежът за печалба на всяка цена – това е основната движеща сила зад действията на структури като „Продължаваме промяната“. И съвсем неслучайно начело на това нещо е човек, когото Конституционният съд, на практика, обяви за лъжец.

Постоянното лъготене е основното състояние, в което пребивават фронтмените на ПП. Ако искаме политическият ни живот да тръгне по пътя на нормализацията, не бива да позволяваме подобни лицемери да участват в управлението на България.

Петър Волгин