КРАЯТ ВИНАГИ Е ЕДИН И СЪЩ…..

Онуй видимо е в непрестанен стрес последните години и гледа като подгонен заек. Когато си начинаещ престъпник, нещата изглеждат добре, опияняваш се от собствената си власт над другите и контрола. Докато един ден установяваш, че трябва все по-силно да тичаш на едно място, за да запазиш това, което си в момента. И напрежението идва в повече….

Онуй се родее с диктаторите, които приключиха безславно живота си. Когато не знаеш как да си тръгнеш поне с капка достойнство, се налага да те изчегъртват като мазно петно от властта. А диктаторите винаги свършват зле…..в затвора, презирани от всички, обесени, застреляни, влачени по улиците…вижте краят на Чаушеско, Саддам Хюсеин, АХ, дори самият Цезар. Когато не спазваш принципите на демокрацията и не уважаваш народа си, краят ти става кървава легенда за пример на бъдещите поколения.

Колко врагове имаш, мутро? Колко свои аверчета от сенчестия бизнес излъга? Как си разчисти конкуренцията в едни канали, мислиш ли, че някой ще ти прости и ще забрави? Колко бизнесмени вкара в арестите, защото отказаха да ти плащат? Колко хора затри с некадърното си управление?!?

В гръцката митология има една богиня – Немезида. Символ на чистия смисъл на справедливостта. И всички като теб получават възмездие. Винаги!!!

Сънуваш ли немезидите, мутро!?!

Елена Гунчева