КРЕМЪЛ ИЗПРЕВАРИ ЗАПЛАХИТЕ СИ *** Сателитът му Лукашенко премахва безядрения статус на Беларус

КРЕМЪЛ ИЗПРЕВАРИ ЗАПЛАХИТЕ СИ
*** Сателитът му Лукашенко премахва безядрения статус на Беларус
.
Лукашенко публикува проекта си за поправки – нова конституция на Беларус.
Естествено, членовете й предвиждат и гарантират вожда Лукашенко да е Вожд до края на дните му. Съобщавам обаче новината заради текст, който засяга цяла Европа.

В конституцията на Беларус отпада член 18 за статуса й като безядрена и неутрална държава. Той се заменя с друг текст – „изключва военна агресия от своята територия срещу други държави“.
Безспорно е, че тази промяна е свързана с исканията на Путин свързани с военни мерки и милитаризация, ако Украйна не стане руски протекторат, а Източна Европа – руска зона на влияние.
Така Кремъл изпревари с действия заплахите си – още преди да започнат каквито и да разговори за намаляване на напрежението.

Според откровенията на беларуския диктатор ако „не подушиш барут“, все едно не знаеш нищо:
(цитат):
„Винаги подчертавам това: ние не създаваме Конституцията за нас (действащи представители на властите. – бел. БелТА). И още повече, не за сегашния президент“, каза белоруският лидер.

„Ако някой си мисли, че съм се хванал за стола (и ръцете ми са посинели), за да не ме откъснат от него, просто се лъжете. Наистина оценявам ситуацията, моите възможности. И дори не става дума за възможностите. Въпросът е в тези, които следват вас и нас – тези млади хора, които все още не са подушили барут. Те вярват, че в интернет, картофите, морковите и бананите има всичко. “

Григор Лилов