Кремъл категорично отхвърли тези твърдения за Путин

Песков е категоричен, че тези новини са пълен фейк

По-рано днес Кремъл категорично отхвърли твърдения за Путин, които през последните дни бяха разпространявани с пълна сила.

От там са категорични, че Владимир Путин е напълно здрав и категорично отрича фалшивите новини за влошеното му здравословно състояние, отбелязва Ройтерс.

„Всичко е наред с неговото здраве“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на зададен от журналист въпрос на ежедневната му пресконференция.
„Знаете, че украински информационни специалисти, както и американски и британски такива, през последните месеци пускат всякакви фейкове за здравословното състояние на президента – това са просто едни фейкове“, добави той.

Вчера руският държавен глава се закашля на своя публична изява и информационната агенция „Интерфакс“ цитира думите му, че е настинал леко при посещението си в Иран предния ден.
„Беше много горещо в Техеран вчера – 38 градуса по Целзий и климатикът работеше много силно там. Така че се извинявам“, каза 69-годишният Путин.

През последните месеци международният интерес към здравословното му състояние се засили, след като бяха публикувани снимки от негови срещи с официални и чужди представители. На тях се вижда как стоят на противоположни краища на дълга маса като предпазна мярка срещу коронавирусът, отбелязва Ройтерс.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс вчера отговори на въпрос по темата за здравето на Путин. На форум за сигурността, проведен в САЩ, той също заяви, че Путин е „в твърде добро здраве“.
Източник: trud.bg