Кремъл направи намек към турския президент Реджеп Ердоган

Преговорите между Москва и Киев от месеци насам са в застой

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че на този етап няма основание за среща между президентите на Русия – Владимир Путин и Украйна – Володимир Зеленски, предава Ройтерс.

В отговор на журналистически въпрос относно турските предложения за посредничество Дмитрий Песков посочи в конферентен разговор с репортери, че Путин и Зеленски могат да се срещнат едва когато преговарящите от двете страни „си напишат домашното”.

По отношение на срещата на върха между държавните глави Путин и Зеленски, тя ще бъде възможна само тогава, когато преговарящите делегации от двете страни си напишат цялото домашно.
„Този елемент също отсъства. Затова необходимите предпоставки за споменатата от господин Ердоган среща засега не са налице”, заяви Дмитрий Песков в коментар на предложението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да организира преговори между Путин и Зеленски, посочва ТАСС.

Говорителят на Кремъл подчерта, че държавният глава на Турция „многократно е предлагал услугите си и е полагал усилия за започване на мирен процес” в Украйна.
За никого обаче не е тайна, че преговорите между Москва и Киев от месеци насам са в застой.
Двете страни продължават да се замерят с обвинения за липсата на напредък по преговорите.
Източник: standartnews.com