Крещящ абсурд на морето: Вдигат 4-етажен хотел насред плажа на Алепу!

РДНСК-Бургас ще направи днес проверка на строежа на плаж Алепу. Контролният орган се самосезисира заради снимка, разпространена от екогрупата Бетономорие в социалните мрежи.

„Това което виждате, по проект, е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разходите по брегоукрепването.

Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни“, отбелязват природозащитниците пред БНР.

Още през октомври 2019 година БНР-Бургас съобщи, че е започнало строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата инвеститор на обекта твърдят, че укрепват свлачище.

В началото на миналата година от Националната дирекция за строителен контрол заявиха, че контролните органи са установили сериозни нарушения, но въпреки това няма констатирани незаконни действия.

Репортерът на Нова телевизия Цеца Алексова разказа за снощния си разговор по телефона с представител на фирмата – собственик на терена. Казали, че се спазва издаденото разрешение и в момента строителни дейности не се извършват. Единственото, което правели строителите, е завършване на първия етап по брегоукрепването.

Строежът на плаж Алепу се намира на около 500 метра от резервата и попада в две защитени територии. Тази сутрин нито има строителни дейности, нито багери. РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу

blitz.bg

 

loading...