КРИВИТЕ СМЕТКИ НА EU?

ЕС е една бъркотия. Всеки вече знае това. Банките му са зомбита. Неговите облигации предлагат оксиморони. Неговите търговски отношения със света се влошават. А отношенията му с хората, които номинално управлява, се превръщат в токсични.

Нещо повече, той се ръководи от куп неизбрани харпии – ужасяващи жени, като Урсула фон дер Лаен, Меркел и Кристин Лагард, които са самото определение за акушерки на мъртъв плод. Честно казано, единствената жена, която не е посочена тук, но която трябва да бъде сред тях, е френският президент Еманюел Макрон. Това са лицата, които искате да посочите, когато си помислите защо жените не трябва да управляват държави, компании, или дори училищни настоятелства. Мнозина вече биха се замислят, дали жените трябва да гласуват.

Всички тези жени са поставени на тези позиции от Клаус Шваб и Джордж Сорос, за да осъществят трансформацията на ЕС от разхлабено квазиправителство в напълно технократична, полицейска държава. Те възнамеряват да просрочат целия публичен дълг и да заменят дори пенсиите с „гарантиран основен доход”. Те се придвижват към тези крайни цели стъпка по стъпка, така че хората да не осъзнават какво се случва.

Засега все още съществува краткосрочният риск доларът да се покачи, защото Европа е напълно разрушена и Шваб има пълен контрол. Всеки стратегически политик на ключова позиция също е в борда на WEF(Давос).

Точно като това, което се случва в САЩ с поставянето и подбора на различни лидери на особено силни позиции, които да действат като пазачи на Новия световен ред, предложен от Давос, те се натъкнаха на твърда опозиция на по -ниските нива на управление. Там има държавни служители и политици, рутинно игнорирани и посочени за отстраняване от Давос, които са в открит бунт. Е, същото се случва и в Европа.

Тези зли вещици, разбира се, игнорират хората, излизащи по улиците във Франция, или Италия. Те ще понесат критиките от страна на хора като унгарския премиер Виктор Орбан и депутатите от полския Сейм. Те правят това, защото знаят, че системата ги защитава и вярват, че инерцията на европейския проект е по-голяма от тази на опозицията. Но това е наивно предположение от тяхна страна.
Защото нещата изглежда ще се променят и то на място, където смятат, че имат най-голям контрол и следователно им дава силата да останат на своя „праведен път”. Това място е Германия. Защото органа на германското правителство Die Welt декларира, че борбата с инфлацията е днешната германската истерия, по голяма от тази с Ковид 19. Die Welt обяснява защо германците мразят инфлацията.

Германските граждани са особено засегнати от обезценяването на парите, тъй като те предпочитат да вложат активите си в спестовна книжка. Но това са форми на инвестиции, при които инфлацията достига безпрепятствено. Затова икономистите се питат как германските граждани ще реагират на тази непозната ситуация.

„ Германците имат особено голям размер на спестявания в брой и в безлихвени банкови сметки, чиято стойност сега е застрашена от нарастващата инфлация“. Това може да увеличи желанието да се харчат пари. Това от своя страна може да доведе до факта, че доставчиците на стоки и услуги ще използват повишената готовност да плащат за по-високи увеличения на цените. Тогава рискът от инфлационна спирала би се увеличил.

Тъй като паричните средства за вложителите в ЕС се облагат с 0,6% годишно, 3% инфлация в Германия буквално заличава средната класа там. Die Welt дори напомня на председателя на ЕЦБ Кристин Лагард, че тя дори не е споменала инфлацията, която изпреварва целта й от 2%, тъй като тя смята, че това е „преходно“.

Проблемът за Давос е, че хората не са монолитни в начина, по който реагират на стимули. Те са прецакали масите, като са направили живота на всички толкова несигурен в своята глупава програма за унищожаване на стария икономически ред, заменен с „възстановяване към по -добро“, че всичко вече е възможно.

Защото когато хората са под истински екзистенциален стрес, те реагират далеч по-бурно от нормалното. И всички онези жени, които Давос постави начело, са самата дефиниция за хора достатъчно умни да пуснат производствения конвейр, но не достатъчно способни, за да се справят с него, когато се повреди.

Давос не е тласкал постепенно нещата през последните осемнадесет месеца на Ковид 19. Те направо разбиха света, като се надяваха, че пристрастията към нормалността на хората намаляват реакцията им на тези катастрофални (в математически план) промени. Но скоро ще разберат, че са сгрешили фатално…

Светослав АТАДЖАНОВ