Кристиан Вигенин: Ние ще преценим и решим

БСП ще търси начин, по който да бъдат предприети следващите стъпки, но без сътресение

„Трябва спокойно да помислим сега, да не прибързваме. Понеделник се събираме ръководството на БСП да обсъдим информацията. Без драми и спокойно, съобразно Конституцията.“

Така зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на БСП Кристиан Вигенин коментира пред журналисти актуалната политическа обстановка.

И той като президента Румен Радев присъства на възпоменателната церемония по повод 80-та годишнина от разстрела на Никола Вапцаров.

Кристиан Вигенин даде да се разбере, че БСП ще търси начин, по който да бъдат предприети следващите стъпки, но без сътресение.
Що се отнася до процедурите около третия мандат, той бе категоричен, че няма смисъл процесът да бъде забавян. Ако няма мнозинство, то изборите трябва да бъдат проведени възможно най-скоро, за да може по-бързо да стартира работата на новото правителство.

Вигенин смята, че програмата около която са се обединили до голяма степен трябва да бъде приоритет за всяко следващо правителство и допълни, че има смисъл от излъчването на име за премиер само, ако има мнозинство.
Той подчерта, че не му е известно да е била обсъждана темата за министри и допълни, че първият кръг от преговорите е бил само за програмата. Именно поради тази причина той определи тази реакция като прибързана и емоционална.
Източник: blitz.bg