Където бръкнеш – далавера

Мистериозна смърт на млад гард, чието тяло е открито в шахта на една от сградите на парламента, открехна завесата за поредната далавера в държавата. Оказа се, че фирмата, в която е работил, била фамилна собственост на социалния зам. министър Султанка Петрова – партийна активистка на една от управляващите партии – ВМРО. Което пък само по себе си е скандално, защото повдига още маса нелицеприятни въпроси. Като например как така частна охранителна фирма е поела работата и задълженията на НСО? Как ли – ами срещу спечелена държавна поръчка, която, както се разбра, е 22 млн. лв. Колко морално и социално постъпва тази Султанка!
Все още не е ясно какво точно се е случило и от какво е починал младежът. Защо обаче нито МВР, нито НСО поемат случая и никой в държавата не уведомява близките за причините три дни след трагедията? Страх? Гузна съвест? Тепърва ще се разплита…
По-лошото е, че където и да бръкне човек, ще се натъкне на същата тази воня на корупция и гешефтарство. Така ненадейно лъснаха един след друг и „Суджукгейт“, и „Кумгейт“ и гейтът с подставената Гинка… А властта се прави на ни лук яла, ни лук мирисала. Докато не падне нечия глава като изкупителна жертва. До следващия гейт.

Валентин Георгиев

http://duma.bg

loading...