КЪДЕ Е ЕВРОПЕЙСКОТО ЛИБИДО!?!

В тежък ишиасен пристъп Юнкер жално оплака Европа, че била загубила либидото си. Вече европейците нямали либидо. Не се обичали едни други. Няма и туй то! Мъка! По-нататък Юнкер се ожалва: „Ние, европейците, не знаем достатъчно едни за други. Хората в Лапландия нямат идея какво мотивира хората в Сицилия“.

И сега ще направя шокът му още по-силен – не само не знам какво мотивира хората в Лапландия и Сицилия, ами и ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! И няма измислен метод по един и същи начин да мотивирате различните хора. Дори в една държава не можете да сложите всички под един знаменател.

Европа се е развила като цивилизация като единство на различията. Всеки народ със своята уникална история, култура, ако щете – и либидо към ближния. Ако се опитваш да угодиш на всички и да разбереш всички, резултатът ще бъде да се побъркаш напълно. Дори да си Европейски съюз.

Европа не е и няма да стане СБИРЩАЙН СЪЮЗ. Не искаме да ставаме втора Америка. Да, там има единство, но то е породено от това, че населението има обща черта – потомци на затворници, авантюристи, проститутки и убийци. И как да обясниш например защо е важна историята на народ, който живее на континент, който дори не е бил открит по времето на Второто Българско Царство?!?

Отхвърлени от Европа, започнали историята си не като самостоятелна държава, а като колония. В която се праща населението, което не е читаво. Благодаря, предпочитам да си запазим уникалния характер и народопсихология на българи, дори това да не ви харесва. Дори и на нас да не ни харесва много, не искаме никой да ни променя. И не искаме и да разбирате мотивацията ни. Няма смисъл. Поне не си търсим либидото…..

Елена Гунчева

loading...