Къде точно е България по пътя между комунистическите репресии демокрацията и Европейските ценности?

В последните месеци специализираната Комисия за борба с Корупцията КПКОНПИ организира акции срещу доста сериозни български бизнесмени от зората на демокрацията в това число Миньо Стайков (засега, най-успешно справящ се със ситуацията), Ветко Арабаджиев, който “изключително достойно” подложи сина си, който е в затвора и последните в редицата засега семейство Баневи, които протестират, че им снимат къщата приличаща на музей на история на кича.
​Това ли са лицата на престъпността? Донякъде тези хора са стартирали с един подарен червен капитал (изключейки справящият се и разликата веднага се вижда), забогатели са спекулативно и донякъде там им е мястото и властта се организира със съвсем нова комисия, за да направи чистка на лошия материал в бизнеса, така да се каже. Достойно за уважение, браво чудесно.
​Дори КПКОНПИ (макар в удобен момент и съвсем не случайно) си позволи да посегне на хора от властта в лицето на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и схемата им с паспорти. Още по-похвално.
​Кое е лошото обаче в тези акции или по-скоро, ако тези кажем, че са продуктивни и добри за страната ни, то кое е лошото в акциите по принцип като цяло?
​Лошото е, че още съществуват акции като Иванчева, която е ясна като бял ден за цялото общество и всички участници в нея дори, че не трябва да е там. Лошото е, че все още акциите са доста инвазивни от типа “на УРА”, кампанийни, моментни, медийно шумни и преекспонирани (твърдо се работи без медийни специалисти и ПР-и, за да се прецени как да се отрази и изнесе случая пред широката общественост адекватно и най-добре, така че да трупа позитиви от добре свършената работа, а не имиджови негативи за управлението, затова, че е заловило крупни престъпници). Добра идея – добро към средно изпълнение. На идеята 6 на изпълнението пряко сили три и половина. Нали разбирате, че няма как Цветанов да разбира нещо от медии?! Или само аз го разбирам?! Така че всичко се отразява, така че обществото вместо да се зарадва за въздаването на справедливост то отвъръща глава от твърде помпозния шум отговарящ като модел на показността и степента на хигиена в него именно на начина по който Баневи си празнуваха богатството придобито с измами, то отвращава от показността и лошият, пошъл медиен образ на случващото се и го нарича популизъм и пропаганда.Това първо.
​Второ има случаи, в които тези акции са много зле насочени към напълно невинни хора и жертви, което трето превръща една подобна събитийност в репресия и КОМУНИСТИЧЕСКА наплатена полицейщина срещу съвсем невинни хора. За случая за Уж полицаите от Уж 7-мо районно, нашумял наскоро в медиите ни разказва Елица Стоименова – жертва на вендета от хора дължащи й пари. По нейни думи трябва да се говори за тези неща, за да не се повтарят и да предпазим обществото от подобни фарсове виновният длъжник да наказва невинният чрез престъпления и нарушения на закона на поръчкови хора служители на държавния апарат. Защото това е нещо повече от празненство и пиршество на беззаконието, това е доказателство за пълната липса на закони в България и трябва да бъде незабавно пресечено като практика. Стоиеменова се надява Мин. Младен Маринов да поправи грешките на предшественика си да освободи хората от 7-мо Районно продаващи поръчкови платени вендети още повече да превентира подобни практики занапред, защото те напълно сриват доверието в българската полиция и опциите за справедливост без да се пролее кръв в България.
​В началото Елица отива в ДАНС- КПКОНПИ (ръководител Пламен Георгиев) на свидетелски разпит по някакъв сигнал за нередности в разпределението и използването на средства, конкурсните и тръжни процедури в някаква фондация за дарения за деца, където е видяла и отчела крайни несправедливости изразени в 100% кражби към 0 дарения и за каквито нередности в разпределяне средствата от тези фондации майките протестират пред парламента вече 6-ти месец. Т.е. проблемът не е неин, а обществен. Според Стоименова никой не може да се гаври с онеправданите и има още хиляди места и проекти от които може да се краде, не е нужно да се краде от шанса за бъдеще и здравето на деца . От здравето и шанса за бъдеще на хората не бива и не може да се краде.
​По време на разпита в ДАНС Стоименова бива заплашвана макар и деликатно неколкократно за здравето и живота си. По-късно тя разбира, че поръчката е на грузинския предприемач Давид Михайлович Коблианидзе (с който тя има неразрешени спорове за спорни клиенти на някога под негово управление мол Парадайс и неизплатени суми към фирмата й за имоти от години, за които тя апелира неколкократно, но едва ли не и дават да й стане ясно, че е нормално да я крадат, защото те са големи, а нейнака фирма малка. И не само, но освен откраднатите сделки и измами извършени и организирани предимно от служител на пряко подчинение на управителя на дружеството за периода на натрупване на задълженията Давид Михайлович Коблианидзе от самия Парадайс център по договор на Стоименова, служителят на Коблианидзе е прилагал последователен 10 годишен корпоративен натиск над момичето като е звънял на всеки неин контрагент, клиент и партньор с цел саботиране, разпространение на невярна информаци, лъжи и клюки в личен и професионален план и предложение да свърши сделката вместо нейната компания за по-малко пари познавайки доста от контрагентите й. Сред партньорите се оказва и Коблианидзе, но там нещата стигат до десетки груби последователни кражби независимо от контрагентския договор с дружеството й, компроментиране на целият имотен пазара на който оперира десета година в страната посредническата компания на Елица Стоименова и груби безпрецедентни опити за фалит на дружествата й в последните 3 години.)
​Младата жена не само не се сплашва от предупрежденията на служителите отДАНС, но и отива три поредни пъти да си допълва показанията. Подаден в началото на 2018 по сигналът за безстопанственост, корупция, неизправни тръжни процедури и злоупотреби в Общинска Фондация “Тома Васильов” в Тетевен все още остава без движение. Докато в края на 2018 предстои нов “търг” за единственият актив на тази фондация. Отново ли единственият актив на фондацията ще стане обект на крупна измама?
​След като от Февруари 2018 предупреждават Стоименова от ДАНС, че ще стане на жокера, пукат й неколкократно гумите, заплашват я по ъглите по улицата общо около 5 пъти. Симулират катастрофа с пешеходец с фирмения автомобил на дружеството й макар тя да е била избегната без никакви доказателства се отнемат регистрационни табели и се спира от движение напълно незаконно служебният автомобил на дружеството й и се подвежда под отговорност Елица Стоименова, на момичето й предстои най-голямото забавление с УЖ полицаите от УЖ 7-мо районно Управление, което наскоро нашумя в медиите.
​На 01 Април 2018 година фирмата на Стоименова изпраща към Юридическо дружество Булфелд ЕООД (собственик на Парадайс център София) Нотариална покана за изплащане на забавени просрочени задължения към дружество контрагент на компанията през нотариус Клинкова съгл. контрагентски договор между страните със срок за изплащане на дължимото 30 Април 2018 година.
Във вечерта на 29 срещу 30 Април 2018 година Стоименова е засечена на паркинг на търговски център South Mall в Студентски Град, където била отишла до офиса на Мобилтел до служебният автомобил на дружеството.
Двама УЖ “Полицаи” от УЖ 7-мо Районно управление в София – Петър Ангелов Мишев, и УЖ „полицай“ Велко Ангелов Василев, спират колата си напряко зад паркиралия на паркинга автомобил и искат от Госпожата проверка на автомобила независимо, че автомобилът е извън движение.
Отбелязано е нарушение в регистрационните табели на автомобила, с което тя не е наясно и който автомобил не е собственост на Елица Стоименова, а на юридическо дружество, а и автомобилът и не е управляван от нея към този момент. (Двамата полицаи са набор 85 и 87, неминуемият въпрос е на това ли учите младите кадри в Академията на МВР до 7-мо районно , Г-н Георгиев – на незаконни нареждания на невинни хора в защита на реалните престъпници?)
Вика се син бус за установяване произходът на този автомобил, от който е потвърдено още на място, че автомобилът е напълно изправен и изряден по номер на рама, закупен от реномирана Софийска автокъща Февруари 2018 г. с напълно изряден произход и това е потвърдено от колетите на УЖ “Полицаите” от 7-мо УЖ “Районно” УЖ “Управление” лично на Стоименова.
Въпреки това на Стоименова й се казва, че трябва да отиде до районното, независимо, че автомобилът не е неин и не го е шофирала към момента на проверката за УЖ “полицаите” тя е извършила нарушение и не само те твърдят, че тя е извършила престъпление.
Неизправността на номерата фирменият автомобил на дружеството предполага по закон репатриране. Независимо от това във вечерта на събитието около 20 часа 29 Април УЖ „полицай“” Петър Ангелов Мишев и УЖ „полицай“ Велко Ангелов Василев, и УЖ “Началникът” на 7-мо районно управление в София принуждават Елица Стоименова да управлява съответният автомобил под конвой до 7-мо РПУ в София, по нейни думи – склонявайки младата дама към извършване на престъпление, а именно управление на неизправен автомобил.
С пристигането в 7-мо РПУ на Стоименова се казва, че няма да бъде задържана само ще изчакат до изясняване на случая, а автомобилът на дружеството ще бъде задържан за допълнителни проверки и експертизи до Понеделник, тъй като следващият ден е неделя.
УЖ „полицай“” Велко Василев склонява Стоименова да попълни документи за задържане като й обяснява, че няма да бъде задържана, а документите се попълват фиктивно, защото така се правело просто по принцип и са им нужни за протокола. Има документ с графа за хронични заболявания, където потърпевшата Стоименова недвусмислено описва – хронично заболяване астма. Така и така госпожата не била задържана до този момент в живота си и не знаела каква е процедурата и нищо и не й казвали, колкото и да се опитва да пита. Не й казали в какво е обвинена, каква е процедурата, нито, че смятат да я задържат за 24 часа, а дори документирано на телефонен запис УЖ „полицай“ Велко Василев заявява на неин приятел, че ще изчакат да изяснят случая в районното, лицето няма да бъде задържано за 24 часа и автомобилът ще бъде проверен и върнат най-късно в понеделник сутринта. Казали й , че попълва документи фиктивно.
УЖ “Началникът” на 7-мо Районно я заплашва да не говорела и питала много, защото щял да я вкара в Психото ако много питала и говорела, а когато тя му казва, че има изкаран пълен Психо тест преди 2 месеца, той и казва, че за него не важал.
УЖ „полицай“ Мишев се гаври със Стоименова цитат по нейни думи “Мишки ли сме бе а? Е сега ще видиш кой е мишка? Аз съм племенник на заместник главния Прокурор ВЕ? Ох, много е топло тука, да се съблека ли? Да дойда ли при теб да не ти е скучно? ”
Вратата на килията хлопва без Стоименова дори да разбере, че ще я задържат за 24 часа в килия, арестът е таен, незаконен и никой неин близък не е уведомен. Лъжат я до последно, че няма да бъде задържана и само ще изчака, защото просто не е уведомена и не само че не са й прочетени правата, но и са нарушени, защото хроничен астматик не е снабден с минимум животоспасяващи лекарства като инхалер за дишане без който един средностатистически астматик умира за до 3 минути настъпи ли пристъп най-често провокиран от задушлива миризма и недостиг на кислород. Помещението има тоалетна вътре, нулев обмен на въздух и кислород. Смърди на амоняк обект на естествени течности. Преобладава задушлива миризма на урина. Стоименова едва прекарва нощта, защото едва диша, прави йога, дихателни практики, за да се държи в кондиция и да се опитва да диша в среда, в която един астматик дори не следва да попада ако иска да остане жив изобщо камо ли без инхалер и медикаменти. На 21 час в късния неделен следобед младата жена не издържа без лекарства в помещение от 2 кв.м. и без кислород със задушлива високо амонячна миризма на урина и получава астматичен пристъп с риск да умре в килията. Викната е линейка. Елица Стоименова е изведена от килията и й е помогнато да нормализира дишането си.
Според Елица Стоименова това е опит за непредумишлено убийство по време на УЖ “изпълнение” на УЖ “служебните задължения на УЖ “полицаите” Мишев, Василев и УЖ “шефа” на УЖ “районното”, който ще намери своето място в Стратсбург за много добро обезщетение съобразено с обема на застраховката живот.
След като е изведена от килията се появява се разследващ УЖ „полицай“ от 7-мо, който казва на Стоименова да забрави за фирменият им автомобил, че струвал 100 000 лева сигурно, колко е неприятно това и че няма да го види повече и ще трябвало да го изплаща през това време, защото и при съвсем изправни коли излизали някакви писма от Германия, които УЖ казвали, че са с пренабити рами и УЖ твоят автомобил/ на фирмата ти изчезва безследно.
По случаят е повдигнато обвинение за извършено престъпление на Елица Стоименова, а фирменият автомобил на Елица седи на паркинга в УЖ “7-мо районно в София” задържан напълно неоснователно вече 7-ми месец и до днес. На нито една молба до УЖ “Прокуратурата” за връщане на вещта Стоименова не получава официален писмен отговор макар изрично да изисква да  й бъде връчен официален отговор описано в молбата й както е по закон, за да не го обжалва в съда, както законът позволява. Стоименова подава общо 5 молби със законов срок за отговор 1 месец. Изминал от всяка от молбите за 7 месеца, но също като УЖ “Полицаите” и УЖ “Прокуратурата” на Република България и тя отказва да спазва закона. И отговор няма нито УЖ нито наужким, нито наистина. Неправомерно се задържа чужда вещ равнозначно на кражба.
За изнудване чрез терор от УЖ “полицаите” от УЖ “7-мо Районно” ли говорим? Според Стоименова твърдо ДА! И на УЖ “Полицаите” от УЖ 7-мо Районно е платено от бившия управител на фирма “Булфелд” ЕООД Давид Михайлович Коблианидзе (грузински гражданин), дължаща много пари на фирмата на Стоименова, в опит да не си понесат отговорност за задълженията и да не си платят дълговете към компанията й.
Елица Стоименова пуска жалба за заплахи за извършени вербални заплахи за здравето и живота й лично от Давид Михайлович Коблианидзе в 4-то РПУ в София през Септември 2018.
Стоименова пита: – Така ли се прави в България, когато дължиш пари на някого? Репресираш го? Плащаш го? Поръчваш го и то не през къде да е, а през родната МИЛИЦИЯ. Не по-малко важно е , че от Април досега бях неколкократно преследвана и заплашвана освен от Давид Михайлович по телефона за живота и здравето ми, но и от трети лица, които ме пресрещаха по улиците и ми заявяваха да внимавам как щяли да ме прострелят в корема. Телефоните и компютрите ми бяха хакнати и подслушвани. Близките и семейството ми заплашвани за здравето и живота си. Питам – това на демократична капиталистическа страна ли Ви прилича, щом някой като ти дължи много пари на бизнеса може за по-евтинко да си плати за репресия през родната МИЛИЦИЯ?!
​Времево някъде около излизане на статия в национална медия по случая на Стоименова в 7-мо Районно около 2 Ноември, бе отнет и служебният автомобил на Онбуцмана Мая Мановолова. Вижте как е коментиран случая отразен от национална онлайн медия в социалната медия Facebook от потърпевшата и друг потребител.
24novini.bg сподели връзка. 2 ноември в 17:03 ч. ·
Мая Манолова с приемна във… влака за Варна
Омбудсманът Мая Манолова обяви, че след като й вземат служебния автомобил на НСО, тя ще пътува с влак и автобус за приемните…
Коментари
Elitsa Stoimenova Почнаха да третират жените в бизнеса и политиката все едно са им държанки. Добре, че поне не са посегнали на личното й ичущество на Мая Манолова, като й е служебна поне имат право, а не нарушават закона, за да оправдаят и прикрият някой, че е нарушавал закона като в моя случай парадоксално нагъл https://svobodnoslovo.eu/уж-полицаите-от-уж-7…/… . Виорика Дънчила дали така са я глобявали много интересно?!
Ivan Todoroff Тях, тя ги глобява, ахахах представяш ли си да им вземе колите колите Виорика Дънчила колко би било яко? 😂
Elitsa Stoimenova Тя е резултат от новото управление в Румъния след антикорупционния метеж преди няколко години, така че дефакто вече им ги е взела и в затвора ги е вкарала 😉
Ivan Todoroff Жалко, че не са се сетили да турат малко джихадисти тук там щеше доста по-бързо да им се получи. Метежът в Румъния беше доста тежък и дълъг процес и не беше само антикорупционен беше за смяна на цялата Съдебна система и правораздавателна власт.
Elitsa Stoimenova Да бе верно, май не ги напрайха сакати ми взеха, че пометоха цялото правителство и порочна система наместо това. Бахти то кво било
Ivan Todoroff За един миг стават нещата, за един миг! Днеска си в Брюксел на международни срещи на ЕС, утре си в затвора.
Elitsa Stoimenova Така си е Ванка хубавите работи стават бавно, а най-хубавите неусетно почти.
По свидетелски разказ на Елица Стоименова. За да спрем безобразията в България.
Докога ще живеем в УЖ БЪЛГАРИЯ?!
Къде точно е България по пътя между комунистическите репресии vs демокрацията и Европейските ценности според Вас?
И на правилния път ли е Пламен Георгиев? На правилният път ли са от КПКОНПИ?
На правилният път ли е България?