Лавров заплаши с война Молдова

В подкрепа на думите си той припомни и войната в Грузия преди 14 години, отбелязвайки, че това е аналогия на сегашните събития

Външният министър на Русия Сергей Лавров заплаши Молдова с война.

По време на речта си в Московския държавен институт за международни отношения, той обяви, че всички действия на Молдова, които са насрочени към подкопаване на заплаха за сигурността на руските войски в Приднестровието ще бъдат разглеждани като нападение към страната му. Това отбелязва украинското издание „Фокус“.

Той припомни, че в Приднестровието се намират руски „миротворци“ и военни, охраняващи най-големия склад за боеприпаси в Европа.
В този ред на мисли Лавров посочи, че всяко едно действие, насочено към подкопаване на заплахата за сигурността на руските войски ще бъде разглеждано като нападение над Русия.

В подкрепа на думите си той припомни и войната в Грузия преди 14 години, отбелязвайки, че това е аналогия на сегашните събития.
Лавров подчерта, че сегашното положение е същото „както в Южна Осетия, когато нашите миротворци бяха нападнати от Саакашвили“, имайки предвид бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили.

Припомняме, че вчера – 31 август, руският външен министър Сергей Лавров обеща най-тържествено, че ще „защити правата на рускоезичните“ в Молдова. Той добави, че в страната вече има региони, които „претендират за специален статут“.
Източник: blitz.bg