Лавров обяви страховита новина

Руските цели могат да бъдат допълнително разширени, ако…

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обяви страховита новина, която накара мнозина да се замислят какво следва.

Той заяви, че географските цели на „специалната военна операция“ на Москва в Украйна вече не се ограничават до източния регион Донбас, а включват и други територии, отбелязва Ройтерс като се позовава на информация на РИА Новости.

От думите на Сергей Лавров стана ясно, че руските цели ще се разширят допълнително в случай, че Западът продължи доставката на оръжия с голям обсег в Киев, предава БНР.
Припомняме, че при нахлуването си в Украйна на 24 февруари, руският президент Владимир Путин категорично отрече да има намерение за окупация на украински територии. Тогава той отбеляза, че целта е денацификация и демилитаризация на страната.

Според Киев и Запада обаче това е само претекст за експанзия в императорски стил.
Когато стана ясно, че първоначалните опити на Русия да превземе Киев се провалиха, Министерството на отбраната им обяви на 25 март, че е била завършена първата фаза от операцията. След това посочи, че ще фокусират върху „постигане на основната цел – освобождаването на Донбас“.

Близо четири месеца по-късно силите на Русия превзеха Луганска област, която е един от двата региона, съставляващи Донбас, но остават далеч от превземането на цялата Донецка област.
Източник: standartnews.com