ЛАУРА Кьовеши си замина, Гешев остана

ЛАУРА Кьовеши си замина, Гешев остана. Изчаках една седмица, за да стихнат емоциите и сега коментирам посещението и.

Видях как 7 милиона българи, от тях три милиона здрави и прави мъже чакаха на една млада жена да дойде от Люксембург и да им реши проблемите, да се пребори с Гешев, с мафията и с корупцията. Срам! По време на нейното посещение БОЕЦ стартирахме акция „ГЕШЕВ ВЪН“, като блокирахме всички входове на съдебната палата. И бяхме почти сами там.

Мнозина споделят борбата ни за справедливост и срещу Гешев, но символично и само на думи, когато се стигне до дела и реални действия си оставаме сами, като Кьовеши.

Лаура Кьовеши направи възможно най-силното нещо – удари шест шамара на Гешев с връщаневто на шестте му номинации на калинки и корупета, които той се опита да пробута в Европейската прокуратура, за да замазват следите на престъпленията на неговите господари и да докладват информация за разслдванията. После Гешев заяви, че прекратява процедурата и няма да праща други кандидати. И веднага след това Кьовеши дойде в България и му каза в прав текст – „ТИ ще ми дадеш още шестима и то независими магистрати, с които ще вкарам в затвора твоите господари и измъкване няма“. Нещо такова. И Каскета козирува и изпълнява, защото е страхлива мишка.

Веднага от ВКП обявиха, че стартират нова процедура за избор на европейски прокурори. Лаура Кьовеши не пожела да коментира протестите за оставката на Гешев и дейността на прокуратурата, но не от страх, или заради някакви договорки, а от презрение и разграничаване.

Тя не каза и нито една добра дума за каскета и бандата му. Посланието и беше ясно – „Тези не ме интересуват, дошла съм да си взема своето и да си свърша работата“. Същото бе и посланието и към българските граждани – „Аз имам работа за вършене и не ме занимавайте със своите проблеми, ами се вземете в ръце и си ги решете, свършете си работата и разчистете боклуците!“

Направи ми впечатление и още нещо. Как хора, които палеха на Орлов мост европейското знаме, дърти ченгета и лицемери, които и на Съдебната палата дойдоха да ми мрънкат, че не искали европейското знаме да се вее в европейската столица на България изведнъж си счупиха краката, като кученца да обикалят и да искат да се срещат с Кьовеши от същата тази Европа. Не ги чух да търсят Чайка, или както се казва там новият главен прокурор на Путин.

Това е, БОЕЦ продължаваме своите битки. продължава и подписката за оставката на Гешев. Още един предизборен тест.

Гледайте кои партии я разпространяват и кои се ослушват и ще познаете истинските носители на промяната и ментетата.
И се гответе за изборите. И за площадите.

Георги Георгиев
#ГешевВън
#БОЕЦ