Лена Бориславова извади на показ истината за КЕВР

Тя подчертава, че решението не е било персонално

Началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова извади на показ истината за Комисията за енергийно и водно регулиране.

„Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в коалицията, включително бяха подкрепени в зала от г-жа Ива Митева и г-н Тошко Йорданов“.

Това написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук Лена Бориславова.

„Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно. Най-добрата атестация за политическа зрялост е да умееш да губиш с достойнство“, пише още тя.

Думите на Лена Бориславова дойдоха в отговор на обвиненията на председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Припомняме, че той я упрекна, че тя носи отговорност за създалата се ситуация.

Освен това Тошко Йорданов нарече Бориславова „слаб юрист“, подчертавайки, че заради нея предходният председател на регулаторния орган Иван Иванов се завръща на поста, припомня dariknews.

По-рано днес депутатът Венко Сабрутев пък разкри, че „Продължаваме промяната“ да свика Национален съвет, на който да бъде решен начинът, по който ще се явят на предстоящите предсрочни парламентарни избори.
Източник: standartnews.com