Лепило за конструкцията

Счупиха Му конструкцията. За да не Му се счупи държавата. И да Му се изтъркули властта нанякъде в дерето.

Същата тази конструкция – абсурдна, цинична и унизителна за Борисов още от самото начало.

Да опаковаш на едно място платени националисти, откровени фашисти и дежурни актьори и да им лепнеш етикет „патриоти“, си е висша форма на политическа акробатика. Равносилна на смелостта да пуснеш слон в стъкларски магазин и да вярваш, че четири години ще си продаваш стоката здрава и красива.

Не е като да делиш баница с „умните и красивите“.

На тези тримата „патриоти“ постове и далавери не им стигат. Властта ги дрогира и цинизмът им прогресира. Толкова си могат – мат`рял.

И докато Борисов стреля панически по президента, партньорите го превръщат в посмешище. Скачат му на глава, цапат му гащите, откровено му плюят по коалицията. Търпи ги и всеки ден лепи парчетата от абсурдната си конструкция…

Дали си дава сметка, че Валери Симеонов в парламента не е стабилност, а таралеж в гащите на онзи слон от магазина?

Обиколките с шумомера и ритниците по баби на границата са безобидни шегички в сравнение с това, което Валерката може да завихри в кулоарите и в пленарна зала. Редом до Сидеров. На Цветанов ще му се налага по няколко пъти на ден не само да се извинява, но и сериозно да хигиенизира и ароматизира коалицията.

Не е изключено Борисов да се опита да залепи конструкцията с лепило от апкети „Марешки“. Но едва ли някой ще открие и пет разлики между мат`ряла при Воля и при НФСБ.

Може би главата на Симеонов всъщност е курбан за ДПС? Бързо ще се разбере. Хората на Доган вече обявиха курс към властта. А за последните 29 години едва ли има конструкция без тяхно участие. От кибритени клечки, които хем се чупят, хем се възпламеняват лесно…

Дотук добре. Но хората под прозорците и на улицата остават. Смяната на Симеонов не им стига. Циничният фашист е изваден от конструкцията, но мутрите остават. Диктаторът също.

автор:Ралица Николова

http://duma.bg