ЛЕШОЯД СЕ МИСЛИ ЗА ЯСТРЕБ

Слушайки един прокурор днес, се замислих каква душевна драма е това – да се мислиш за български ястреб, а да си обикновен американски гологлав лешояд. Един от признаците на неуравновесеност е да си приписваш ореол, какъвто не само нямаш, ами си в другата граница на скалата.

Безспорно за активност му пиша десетка по десетобалната система. За резултатност – засега слаб две. Защото вместо обвинителни актове, преминали в осъдителни присъди, гледаме пресконференции всеки ден и видеа тип „МВР Пикчърс“. Направо ми се замайва главата, ако тези обвинения не издържат в съда, колко милиона евро обезщетения ще плащаме на арестуваните.

И бих одобрила подобна активност, ако беше подпллатена със спазване на Конституцията, законите и основите на правото. Както и с елементарната човечност и възпитание. За съжаление подобно нещо не се забелязва. Напротив, саморазправата с хора, които са неудобни на управляващата мафия, придобива страшни размери. Разследването на приватизацията би изглеждало много добро, ако има законодателна и политическа воля за премахване на давността и промяна на приватизационните закони. Засега такава воля няма формирана, а като знам приватизаторите, няма и да се формира, тоест, виждаме едно трошене на народни пари по нещо, което няма законодателна основа.

Няма как да не се забележи, че прокуратурата много умело избягва деяния, извършени от гербавите и ако има случайно подобни арести, то са тихо, тайно и след това оставени на затишие. За разлика от другите показни арести, за които всеки ден се дават изявления.

Американският гологлав лешояд, макар и полезно животно, не е ловец, а само чистач на мърша. Той не преследва плячка, а се възползва от вече убита или ранена такава.
Полезен, но не особено авторитетен и в никакъв случай ловец.

Незнайно защо не мога да забравя снимката на прокурора заедно с шефовете на служби на инструктаж в САЩ преди избора на главен прокурор……на кого служиш, лешояде?

Един ловец незабавно би започнал проверката със самата управляваща мафия. Например с милиардите от зравните вноски и Сребърния фонд, завлечени незнайно къде от Дянков, с апартаментите на Цветанов и Цецка Цачев, с 500-те милиона за язовири, които потънаха също като водата някъде, с трите милиарда, дадени авансово на САЩ, с продънената ограда на границата ни и попиканата Велика Северна Българска Ограда, струваща над милион и половина за два реда тел, да се чешат свинките….ама не. Това явно не е интересно на прокуратурата.

Просто чистят. Неудобните. Мършата. И се мислят за ястреби….

Елена Гунчева

loading...