Либерал или консерва?

„Абе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост либерал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра… Знайш, алъш-вериш е то, не е шега… Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли…“
Няма как човек да не се сети за този шедьовър на Алеко, наблюдавайки последните пируети на двойката Бареков-Сидеров. Бай Ганьо е жив и ще пребъде, защото политиците ни и тогава, и сега са си все същите. Тръгнал националистът Волен да става консерватор, а заедно с Бареков щели да променят Европата. И за да бъде циркът пълен, преди дни двамата получиха благословията за това не на кой да е, а на Бойко Борисов, като заведоха на крака при него президента на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ) Ян Захрадил. Рибата още в морето, а те вече уреждат „бъдещо съвместно управление“ на ЕНП и АКРЕ.
Омерзителна е тази нелепа гротеска. Не само за измамените привърженици на „Атака“, които отдавна са за съжаление. Времето, когато лидерът им громеше НАТО и ЕС, е отминало безвъзвратно. Една телевизия имаха, а от вчера и тя бе спряна. Очевидно не без участието на шефа им. А някой спомня ли си, че и Бареков имаше партия – „България без цензура“, с която влезе в нашия парламент, а после се „спаси“ в Европарламента. Днес подобна съдбовна стъпка явно цели да направи и Сидеров. И двамата щяха да мачкат Борисов и да го свалят от власт, после всички разбраха какви са ветропоказатели те.
Засега ортаците на Волен от ВМРО и ПФ мълчат. Но като се имат предвид постоянните им дрязги, едва ли Симеонов би се съгласил на общ съюз точно с Бареков за евроизборите и Волен начело на листата. Ех, Алеко, къде си да напишеш продължението?

Валентин Георгиев

Резултат с изображение за Бареков Сидеров

http://duma.bg

loading...