Лидерът на „Възраждане“ поиска Кирил Петков да бъде разследван

Той е категоричен, че няма разлика между Петков и Василев

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви пред журналисти, че днешният ден е изкарал на светло министър-председателя в сянка.

Той коментира, че номинацията на съпредседателя на ПП – Асен Василев за премиер, с която най-голямата парламентарно представена политическа формация ще направи опит да реализира проучвателния мандат за съставяне на кабинет, който днес ще получи от държавния глава.

Костадинов бе категоричен, че между настоящия премиер в оставка Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, който ръководи и Министерството на финансите, няма никаква разлика.
„Заявихме го и при консултациите при президента, че няма да подкрепим какъвто и да било кабинет в този тотално изчерпан и морално фалирал парламент“, каза още Костадинов.

По темата за експулсирането на руските дипломати и ултиматума към България от страна на посолството на Руската федерация той коментира, че е наложително да бъде свикан спешен Консултативен съвет по национална сигурност при държавния глава. За целта вече е изготвено предложение, подписано от представителите и на други партии.

Искането за КСНС вече е внесено в деловодството на Президентството. Това обяви лично Костадинов добавяйки, че то е подкрепено от парламентарните групи на БСП и на партия „Има такъв народ“.

„Ние пуснахме сигнал до Софийска градска прокуратура, с който искаме да бъде разследвано лицето Кирил Петков за извършени от него престъпления по служба“, каза още Костадин Костадинов.

vesti.bg