ЛИКУЙ, НАРОДЕ, ПРОСПЕРИТЕТЪТ ПРИПКА КЪМ НАС

От първи юли се вдига социалната пенсия, като правителството предлага да стане, забележете, уникалните 141, 63 стотинки – с цели почти 9 лева се вдига. А другите пенсии – минималната от 219 става невероятните 250 лева. Ликуй, народе, просперитетът дойде, както каза Онуй. Направо ни засипа просперитета Му.

Ясно е, че пенсионният и Сребърният фонд са опукани изцяло от управляващите. Уж някакви пари от приватизацията трябваше да постъпват там, уж да се контролират и частните пенсионни фондове как харчат спестяванията за пенсия на хората, ама цък, няма! Така че, скъпи пенсионери, просперирайте!

А ние, работещите, да сме спокойни, колкото и да работим, явно е, че пенсиите ще се изчисляват по някакви неясни, постоянно сменящи се правила и накрая май ще останем с по 300-400 лева, стига разбира се, да има работещи, които да плащат осигуровки и държавата да може да ни изплаща пенсиите, което изобщо не е сигурно при сегашната демографска катастрофа. А и от младите има достатъчно голям процент потомствено неработещи, които разчитат държавата да ги издържа, а не те нея. Така че въпросът освен размерите на сегашните и бъдещи пенсии е, кой ще ги плаща, след като работещите намаляват катастрофално.

И това ще продължава. Липсата на адекватни икономически и социални мерки след извънредното положение ще доведат до още по-голям брой евакуиращи се българи, които ще отидат да работят и плащат данъци и осигуровки в нормални държави. Тоест, ще намалеят още повече приходите в бюджета и съответно вноските за пенсии.

Ама Онуй каза, че просперираме, коя съм аз, че да споря с такъв титан на мисълта, член на „Бистришките тигри”, чел „Винету” и първи приятел с Урсулката и Ангелката, че даже и с бай ти Доналд. Просперираме и туй-то, на когото не му харесва, да се маха оттук. Тук е държавата на „Тигре, тигре”, мутрите и илитератите. Тук е държавата на проспериращата простотия и алчност, тук е държавата на безхаберниците и некадърниците начело на управлението. Тук и само тук, те просперират.

Ай, честито на проспериращите пенсионери. Сега като ви хвърлят и един ваучер за почивка от 10-20 лева, направо можете да му целувате ръката на Онуй за просперитета ви. И пак го хвалете, и пак го изберете. Каквото изберете, това ви се случва!

Елена Гунчева

loading...