ЛИЧНА МОЛБА ЗА ПОДКРЕПА

Здравейте приятели,

Тази година предстои ПЕТАТА общобългарска инициатива у нас и по света „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ на 03.03.2020 г. „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ създадоха традиция на Националния празник 3 МАРТ да се играят хора по целия свят.

За 5 години българи, живеещи в 15 държави, в над 30 големи града и 60 населени места се хванаха за ръце, за да покажат единството и обичта си към традициите и към българския фолклор. Инициативата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ се превърна в мост на хорото по целия свят. Всяка година празничният спектакъл и цялостната организация в столицата се финансира от „Сдружение Азбукари“ и дарения на приятели, за да направим този Национален празник незабравим, достъпен и безвъзмезден за всички, които желаят да се забавляват и да почувстват радостта от Свободата.

Тази година за първи път потърсихме финансова подкрепа от Столична община и програма „Култура“, но получихме отказ да бъдем подкрепени за организацията и провеждането на петото издание на „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“. Вероятно подобни празнични инициативи не са приоритет за Столична община, особено за 3 МАРТ. Каква е причината за отсъствие на финансова помощ за „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“, можем само да гадаем.

Да Ви призная честно, на мен лично взе да ми омръзва да моля за съдействие институциите в България да проявяват разбиране на добродетелта в начинанията ни. Взе да ми писва да им падам доземи на колене за подкрепа за смислени каузи, като че ги умолявам да ми финансират или организират личното ми частно събитие.

Подобни дела, като нашите, в целия Западен свят се приемат с възхита, уважение и подкрепа. Усилията, които влагаме, за да оцеляваме в тези безобразни и объркани условия, са нечовешки, а започват да си мисля, че може би са и безсмислени. Хвала на хората в екипа ми, които дават всичко от себе си толкова години, защото не го правят за себе си, не го правят за егоизма си и гастрономическите си фантазии и луди материлани залитания! Такива са единици в милата ни опоскана и омаломощена Родина.

В продължение на 7 години правим нещата в полза на българското общество и сме се водили от благородни подбуди да пазим националния интерес, да работим за децата на България и да защитаваме градивни образователни, социални и културни каузи. Все идеи с идеал, в които държим да съхраним националната идентичност, морал, традиции, фолклорно богатство и да възвърнем достойнството и усещането за справедливост.

Нищо не става без финансова помощ и подкрепа! Нищо красиво, естетически издържано и качествено. Нищо! И, докато приоритетите ни са деградация, разрушителни и спекулативни прояви, нищо величаво не може да порасте в помийна яма. Няма кислород! Няма условия, няма градеж. Досега не съм молила за помощта Ви за тази национална кауза, но ако тя събира хиляди по целия свят и радва сърцата на хората, защо да не бъде подкрепена от обществото.

Да, в хорото на българина няма далавера. Да, в хорото на българина няма сделка.
Да, в хорото на българина няма готов бизнес за усвояване и кражба.
Да, в хорото на българина няма корупция.
Да, в хорото на българина няма личен, корпоративен или институционален интерес.
Да, в хорото на българина няма безобразна алчност.
Да, в хорото на българина има само обществен интерес!

Напоследък, а и последните години, получавам стотици молби за помощ и съдействие, пристигат и много обнадеждаващи писма и доста емоционално съпричастни думи за общото ни дело. Много са хората, които искат да направят нещо от душа и сърце, за някои мъничко, за някои голямо. Толкова, колкото е по силите им. Готови са да направят нещо за ближния и за Родината си.

Някой път си лягам засипана от десетки писма и си чудя от кое да започна и как да помогна. Понякога стартирам деня си с няколко, които се опитват да ме обезкуражават или неизбежно ме натъжават, защото разказват за един несправедлив свят, който чупи недодялано парчета от архитектурата на щастието на хората. Понякога ми пожелавате добро утро и ми пишете стихове и е някак толкова красиво, и мило. А понякога просто нямам сили да прочета всичко, а толкова искам, но не мога, защото съм капнала от умора, а очите ми просто се затварят.

И въпреки всичко и въпреки онези предизвикателства, които променят цвета на деня и го правят по сив и не толкова шарен, просто Ви призовавам. Не спирайте! Бъдете себе си! Вероятно има защо! Заради готините хора около нас. Заради неизбежно разтърсващите и запомнящи се мигове. Заради емоцията. Заради усмивката. Заради невъзмутимо грандиозната красота на България. Заради шума на реката. Заради зеленото, което само в нашите гори е толкова зелено. Точно толкова. Ни повече, ни по малко. Знаете ли само колко специално е нашето зелено? То е особено зелено. И, когато пътувам, искам да му се отдам и да го погълна. Заради хората с добро сърце. Заради тези, които се нуждаят от помощ. Заради тези, които могат да помагат и дори имат желание да го направят. Заради всички онези заради, които си заслужава.

Неведнъж съм се загубвала в потока от апели за помощ. Неведнъж съм искала да имам възможността да помогна. Сега. Веднага. И да е безусловно. Да е с разбиране. Да е цялостно някак, да е пълно. Възможностите за това, с което разполагам и тялом, и духом, са толкова, колкото мога. Ни повече, ни по-малко. За това пък призовавам Ви, бъдете хора. Помагайте си! Правете го. Приемете го като мисия. Чуете ли словото на българина… действайте! Безпрекословно. Колкото е по силите и способностите Ви.

Разберете ли, че българин се нуждае от помощ, помогнете му! Независимо какво работи, къде живее, на колко години е, колко пари има в джобчето си, беден ли е или богат е. Българинът е горд и не умее да моли. Но направил ли го е, значи е на ръба. Подайте му ръка! Нека това богоугодно дело не се подлага на съмнение. Чистото сърце знае как да помоли за помощ, а свещеното сърце знае как да окаже подкрепа.

Дори и да звучи наивно, опитайте! Направете го поне, за да усетите тръпката да обяздите поне веднъж себе си. Знаете ли колко е хубаво да яздите себе си. А българинът е расов жребец. Удоволствието е голямо. Просто притихнете. И, ако видите онези огнени очи, които Ви умоляват, опитайте да направите това, което можете и колкото Ви е по силите или волята на духа. Ако е с вяра и любов, ще стане чудо! От онези вълшебства, за които се говори в нашата история от древността.

Моля, български родолюбиви компании и/ или граждани да окажат финансова подкрепа за инициативата:

🇧🇬„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“🇧🇬
на Националния празник на
🇧🇬 БЪЛГАРИЯ 🇧🇬
03.03.2020г

„Сдружение Азбукари“
Банка: Първа Инвестиционна,
IBAN: BG11FINV91502016202740,
BIC: FINVBGSF

Пробуждане с хоро;
https://www.facebook.com/events/487155798902829/

БЪЛГАРИН НА БЪЛГАРИНА ДА
ПОМАГА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!…
https://www.facebook.com/tsveta.kirilova
искрено и лично!…

IYI
С обич, Ваша Цвета Кирилова.

Само, ВАСИЛ ЛЕВСКИ И ХОРОТО, могат да събират БЪЛГАРСКИЯ НаРОД НА_ЕДНО.

Искайте и ще ви се даде;
Търсете и ще намерите;
Хлопайте и ще ви се отвори;
Защото всеки, който иска, получава;
Който търси, намира;
и на тогова, който хлопа, ще се отвори.

/Матей 7:7 ; 7:8/

Снимка на Цвета Кирилова.
loading...