Личността на енергийния министър Росен Христов е обвита в пълна мистерия

Още един фантом в управлението на държавата

В пълна мистерия е обвита личността на министъра на енергетиката от служебното правителство Росен Христов.

Разследване на Генка Шикерова разкрива, че няма каквито и да било доказателства за биографията, с която той се представя пред обществото.

Учил е в Америка, представлявал е голяма фирма в Русия. Това пише в биографията на министъра на енергетиката. Нито за едното, нито за другото обаче има писмени следи, коментира Свободна Европа. Такъв човек се оказа на най-горещия пост в най-горещия момент.

Той обяви връщането към „Газпром“ за неизбежно. Росен Христов влезе в обувките на служебен министър на енергетиката в пика на енергийната криза в Европа. Цените растат, Русия намалява и спира доставки на газ без предупреждение и без икономическа логика.

В този момент Христов се появява сякаш от нищото. Едва ли има някой, който да не е разбрал, че той бе назначен от президента Румен Радев, а името му не бе популярно за широката общественост.

Няма да е грешка, ако кажем, че това не е необичайно за сферата на енергетиката, където експертите не са толкова много. Необичайното е, че той се оказа непопулярно име и в професионалните среди, свързани с енергетиката.

Самият Христов също отклонява въпросите свързани с образованието му, както и кога е работил в Русия.
Кой е човекът, който се оказа точно в този момент с властта да взима решения, които ще се помнят дълго? Обществото не знае отговора на този въпрос, а малкото представени факти може и да са измислени.
Източник: standartnews.com