Лорер се усмихва мазно, докато кризата се вихри с пълна сила

Твърди, че през първото тримесечие но годината чуждестранните инвестиции у нас са се увеличили четирикратно

Бившият министър на иновациите и растежа от ПП – Даниел Лорер, се усмихва мазно и демонстрира краен оптимизъм на фона на вихрещата се икономическа и енергийна криза.

Той посочва, че Министерството на иновациите и растежа е било създадено с една-единствена цел – стимулиране на иновациите и инвестициите у нас.
„Това беше неговата мисия и неговия фокус от самото му създаване. Това е едно от най-хубавите министерства, защото то носи надежда за бъдещето и надежда за развитие, без да е обременено от тежки наследства от миналото”, коментира ексминистърът Даниел Лорер, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според твърденията му през първото тримесечие на тази година, преките чуждестранни инвестиции у нас, са се увеличили четирикратно в сравнение с предходната година.
„Има изключително голяма динамика на пазара. Това, което трябва да си даде сметка всеки един българин е, че чуждестранните инвестиции у нас са на изключително ниско ниво изобщо. Защото за 12 години ние създадохме имидж, че Българя е политически рискова дестинация”.

Според Лорер министерството е успяло да възстанови работата по европейските програми, които бяха затлачени, и по Плана за възстановяване и устойчивост, който е на стойност 13 милиарда.
„Всичките могат да бъдат усвоени, ако българските политически сили разберат, че Планът за възстановяване и устойчивост зависи от реформи. Повечето инвеститори искат да видят стабилно управление на страната, за да направят своя избор.”, каза Лорер.

Той не пропусна да отбележи, че кризата е обхванала цяла Европа. И тя е криза на инфлация. Според него обаче е важно да се знае, че инфлацията е глобален феномен.
Източник: standartnews.com