Лошо, Баце! Бойко Рашков остава шеф на МВР и след вота на 14 ноември (истерия в ГЕРБ, чегъртането продължава)

Бойко Рашков ще остане на поста вицепремиер и министър на вътрешните работи и след изборите на 14 ноември. Неслучайно всички важни шефове вече са сменени, като им е гарантиран постът за поне година-две напред.

Новината, с която в ГЕРБ са наясно от доста време, докарала гербопитеците до истерия, защото чегъртането на корумпираните и некадърни калинки на Бойко Борисов ще продължи, научи Narod.bg

Рашков ще бъде един от тримата министри от квотата на Румен Радев в правителството на партиите, които подкрепиха сегашния президент за втори мандат, категорични са представители на две от организациите. Второто име, което се спряга да продължи като редовен министър, е военният Георги Панайотов.

Радев искал да има контрол върху силовите министерства. Третият е Гълъб Донев, който е социален министър и също като Рашков е вицепремиер, съобщава вестник „Галерия“.

Партиите и коалициите, които подкрепиха Радев за втори мандат, са БСП, „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“. Всички те одобряват и Рашков като министър. Той вече е бил депутат от БСП в 39-ото народно събрание, но от гражданската квота, защото не е бил член на партията.

Не са тайна и близките отношения на служебния вътрешен министър с Мая Манолова и Николай Хаджигенов, които го посещаваха в кабинета му, за да му дават доказателства за подслушване на протестиращи, а той лично уважи закриването на кампанията им пред президентството на миналите избори.

„Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев също не крие симпатиите си към Рашков. Те бяха част от първия служебен кабинет на Румен Радев и по думите им са работили чудесно.

narod.bg