ЛУД ЛИ Е РЕВИЗОРО ИЛИ СЕ ПРАВИ НА ЛУД

Ревизоро, или лудите, лудите, те да са живи!

Очаквахме го от Ревизоро. След като лятото „Афера“ написа за неадекватният му кикот по телевизията, че вода за Шумен, Ямбол, Сливен, Варна и Бургас няма да има, министърът явно се е сепнал. Бунтът му срещу водната криза в Източна България, изведнъж наруши железния обръч на отбраната на правителството.

Че министър Ревизоро е луд, сме го чували от митничари и гранични полицаи още по времето на Царя. Вчера обаче го заяви трубадурът на Герберизма, самият Тома Биков. Странно е впрочем, как в последните месеци най-големите защитници на Борисов като Сачева и Биков, са един вид „потурнаци“, хора, които са му били яростни противници. Но които сега са по-светци и от автентичните гербери.

„Според мен, случаят с изказването на Емил Димитров в парламента, е преекспонирана ситуация. Не можах да разбера, защо той дойде в залата. Останах учуден от неговото искане“, казва Биков и заключава: „Защо той дойде в парламента, за мен остава неясно и до момента. Аз съм крайно притеснен от адекватността на действията на този министър“. Което води към трайно подозрение за нормалността на Ревизоро.

Но лудите, лудите, те да са живи, както казва поетът. Емо може да се е стреснал от бъдещ Народен съд, може да е сънувал Нюрнбергски процес, може просто да е спал накриво. Но явно нещо е смутило този коалиционен титан на българската политическа действителност. Та така да се обърне срещу императора Борисов, за който отделният министър е като песъчинка на плажа на Алепу.

Той трябвало да се поклони на падишах Бойко, да се отнесе към него, а не да ходи да крещи в парламента, обяснява още Биков. А депутатът явно се е превърнал в глашатай на тайните мисли на самия премиер. Нещо като Сачева в приличен костюм и мъжкки одежди.

Но луд ли е Ревизоро, или се прави на луд? Той намеква нещо за обръчи от фирми на властта, които точат водите на България чрез Вецове и земеделски поливки. Или министърът се е хванал за плешивото свое теме и се мъчи да се измъкне от блатото като барон Мюнхаузен.

А в тинята нека си крякат жаби-кекерици като Тома Биков.

Цанко Цанев

Afera.bg