Лукашенко се вбеси и отправи страшна заплаха към Запада

Той предупреди, че ще отговори, ако напрежението ескалира

Беларуският държавен глава Александър Лукашенко откачи и отправи страшна заплаха към Европа.

Той заяви, че самолетите на Беларус, са преоборудвани и са в състояние да носят ядрено оръжие. В този ред на мисли, той предупреди Запада, че ще отговори, ако напрежението ескалира.

„Те трябва да разберат, че никакви хеликоптери, самолети, ако продължават да нагнетяват напрежение, няма да ги спасят“. Това заяви Лукашенко пред репортери по-рано днес, а думите му бяха цитирани от агенция БелТА.

„Путин и аз веднъж казахме в Санкт Петербург, че те трябва да могат да носят ядрени оръжия. Какво мислите, ние си чешем езиците ли? Всичко е готово! „.

Припомняме, че по-рано днес президентът на Украйна Володимир Зеленски посочи, че светът се е разминал на косъм от ядрена катастрофа.
Той обаче посочи, че Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и други световни органи, трябва да действат много по-бързо, за да принудят руските военни да напуснат територията на Запорожката АЕЦ, отбелязват Ройтерс и БТА.

„Всяка минута, през която руските военни остават в атомната електроцентрала, има риск от глобална радиационна катастрофа“, разкри той в редовното си видео обръщение.
Той посочи, че след възстановяването на последната захранваща линия, доставяща електричество в превзетата от Русия Запорожка АЕЦ, светът наистина се е разминал на косъм от радиационна катастрофа.

Той разкри, че причината за изключването на най-голямата АЕЦ в Европа е бил обстрелът от страна на руските военни.
Източник: standartnews.com