„Лукойл“ скочи срещу голословните и недостойни твърдения на Цвета Караянчева

Лукойл скочи срещу изказванията на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева заради твърденията, че петролната компания е спонсорирала предизборната кампания на БСП. От Лукойл разпространиха до медиите официално писмо, в което ясно заявяват, че не се месят в политиката и не искат да ги замесват, още по-малко зам.-председател на парламента.

„Категорично възразяваме срещу намесването на името на „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД в междупартийни разпри и скандали. Благотворителната и спонсорска дейност на Дружеството е прозрачна и отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост. Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области.

Отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между Компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския Парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на „ЛУКОЙЛ-България“ е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот“, написаха от компанията.

cross.bg