ЛЪЖИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА

ЛЪЖИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА
(в предаването на Цветанка Ризова)
.
*** Корнелия Нинова заяви, че Украйна не е отправяла официално искане към България за доставки на оръжие.
Не е истина!
Такова искане беше отправено по официален дипломатически път и на най-висок форум с копия до всички държави на Срещата на Букурещ 9, на която присъстваше и България.
.
*** Корнелия Нинова заяви, че България ще спазва европейското законодателство, което забранява износ на оръжие за Русия и за Украйна.
Не е истина!
Забрана за износ на оръжие за Украйна никога не е приемана и дори обсъждана.
Не е истина! Лъже!
_________________________________
Защото например вчера ЕС прие решение за дарение на оръжие на стойност 450 млн. евро от неговия бюджет, което ще се осъществи чрез доставки от страните-членки.
_________________________________
.
*** Корнелия Нинова заяви, че по предложение на Стефан Янев е решено на Министерски съвет да има разполагане на войски на НАТО у нас.
Лъже!
1. Лъже, защото решението за разширяване на оперативните сили за бързо реагиране в помощ на всяка държава в близост до Русия е решение на НАТО, за което е гласувала и България.
2. Лъже, защото Стефан Янев предложи вместо натовска част още несформиран чисто български батальон под българско вместо под натовско командване и на българска територия. А след скандала премиерът Петков го коригира и с натовски войници, но пак под българско, а не натовско командване.
.
*** Да искаш строителство на нови ядрени реактори, понеже са „закупено оборудване“ от Русия (моя бел. – скрап) означава да прахосаш поредните милиарди за окомплектоването му с руски съоръжения чрез нарушаване на въведените санкции.
Да ги прахосаш, защото Русия отдавна – от десетилетия и десетилетия насам не произвежда нито такива реактори, нито оборудване за тях.
.
ЦИНИЗЪМ
.
*** Да не подкрепиш с оръжие нападнатия с агресия, е подкрепа за агресора, поощряване на др. негови агресии.
*** Да откажеш налагането на санкции на агресора, е насърчаване, поощрявани и на др. негови агресии.

*** Да се правиш на загрижен за несъществуващ национален интерес да не се караме с Русия, да искаш да подариш далавераджийски милиарди на Кремъл означава да защитиш интересите на Путин и върхушката му, да ги наградиш с тези милиарди за агпресията. Който поиска България да е негова сфера на влияние!
.
45 тоталитарни години БКП беше поделение на КПСС, 30 години преход БСП е поделение на кремълската администрация и службите й.
Г-жо Нинова, вие български политик и депутат ли сте, европейски социалист ли сте или сте руски политик и депутат от Путиновата „Единна Русия“ в руската Дума?

Григор Лилов