ЛЪЖИТЕ НА МУТАФЧИЙСКИ! ВИЖТЕ ДАЛИ Е ВЯРНО, ЧЕ В ИТАЛИЯ ТРЯБВА ДА ПРИПАДНЕШ, ЗА ДА ТЕ ТЕСТВАТ!

”В Италия трябва да паднеш, да припаднеш на работно място, за да те тестват“. Това обяви на 7 април ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

EURACTIV България провери дали изказването на ген. Мутафчийски е вярно.

Италия и Германия са европейските страни с най-голям абсолютен брой направени тестове. На световно ниво повече тестове са направени само в САЩ (над два милиона). В Европа Германия е начело с общ брой за цялата страна, а Италия е пъво място по брой тестове на глава от населението.

Към момента, в който Мутафчийски направи коментара си, в Германия са направени общо 918 460 теста, а в Италия 755 445. Италия е направила 12 495 теста на милион население, а Германия 10 962.

За сравнение, съседна Франция е направила 3 436.

Българските власти имат онлайн достъп до интерактивната карта, която се актуализира в реално време по данни на италианското министерство на здравеопазването. В тази карта те биха видели, че само на 7 април проведени тестове в Италия са били 30 271. В някои дни са и повече.

Интерактивната карта, създадена от италианските власти, дава възможност да се провери цялата статистика за направените тестове по дата и място. Колко са контактните, заразените, болните и оздравелите. Час по час е възможно да се проследи и как се движи статистиката на по-тежките случи във всяка една област на страната.

Всеки който е изложен на първа линия подлежи на незабавна проверка, особено в болниците, тъй като голямото разпоространение на заразата през първите дни тръгна от болниците, като особено сериозно беше положението в Бергамо. Италианските власти има стриктен и подробно описан протокол за действие.

Експертите идентифицираха виновника – това се оказа климатичната инсталация. Бяха избегнати подобни ситуации на други места, като италианският модел за овладяване на кризата и италианският опит, нейните успехи и неуспехи послужиха на много други страни.

Италианските болници бързо се пренастроиха и обзаведоха Covid-отделения и болнични структури. Пред болниците са изградени изолирани ръкави, където се тестват хората, дошли на преглед с оплаквания и симптоми. Там се провеждат както медицински преглед, така и тест и изследвания. В Италия вече се залага и на PCR-тестовете за антитела, а италианските производители получиха сертификат за масовото им производство.

Процедурата за проверка на обикновените граждани, които сигнализират от домовете си, предвижда и ренгенов преглед за състоянието на дробовете като екипи с подвижна лаборатория идва у дома. Обаждане към националният телефон за “COVID-19 помощ” е първата стъпка за консултация и преминаване към протоколите за проверка.

Тестването се смята за основния инструмент в борбата срещу COVID-19. “Tест, тест, тест” е препоръката и апелът на Световната здравна организация, за това настояват и епидемолозите.

Благодарение на масовите тестове цял свят гледа към Италия с надеждата, че те ще открият пътя към постепенното разхлабване на ограниченията и възобновяването на икономическите дейности.

Това показва, че описаната ситуация от ген. Мутафчийски няма общо с реалността.

https://euractiv.bg/

Бележка на АФЕРА: Сега е ред на лъжеца Мутафчийски да припадне и да се разкарат с Господяря му – Тулупа на Хунтата, че аман от селски манипулатори!

http://afera.bg/

loading...