Лъсна скандален гаф на Кирил Петков

Отказът бил направен под предлог, че е „политически неприемливо“

Богдан Милчев от Института за пътна безопасност разкри скандален гаф на премиера в оставка Кирил Петков.

Той разкри, че от института поискали от премиера одит на състоянието на пътната мрежа в страната.
Кирил Петков обаче отказал с довода, че е „политически неприемливо“, става ясно от думите на Богдан Милчев.

„Този одит щеше да докаже, че пътищата ни са некачествени и убиват. Отговорът беше, че е „политически неприемливо“. Този одит щеше да върне милиарди от строителните фирми и тогава тези милиарди нямаше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни“, подчерта Милчев.

Той е категоричен, че борбата с войната по пътищата е с огромна хранителна верига от полиция, застрахователи и много други, за които не е рентабилно тя да намалее.
„Тази хранителна верига сега за пореден път ще ме разпъне на кръст. Ние сме сами пред тях докато не се появи правителство, което да е готови да се бори с тази верига“, заяви емоционално Милчев.

В допълнение той посочи, че е водил разговори по тази тема с общо седем правителства и четирима премиери. Нито един от тях обаче не е положил нужните усилия войната по пътищата да бъде прекратена.

„Това не е битка, която аз да водя за някой. Това е моят живот. Няма да се уморя да тормозя тези премиери и политици, докато наистина не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига“, завърши Богдан Милчев.
Източник: blitz.bg