Лъчезар Борисов направи много тежка прогноза за зимата

Той вещае истински апокалипсис

Бившият министър на икономиката в последното правителство на ГЕРБ – Лъчезар Борисов коментира, че предвид тежкото наследство, което са оставили кабинетът на Кирил Петков, на служебния кабинет ще му е доста трудно и ще се чувства като в минно поле.

„Апокалипсисът, за който говори г-н Петков в последното си обръщение, е в хладилника и в джоба на всеки един българин и във всяко едно домакинство ще бъде усетен тази зима, когато хората няма да могат да си плащат сметките за ток, отопление, дърва. Апокалипсис е силна дума, но проблемите са доста съществени и сериозни“, подчерта той.

Именно в този ред на мисли Лъчезар Борисов посочи, че първите стъпки на служебното правителство са „сякаш в минно поле”.

„Наследството е много тежко. Тези служебни министри – освен с основната си задача, да подготвят изборите, трябва да се справят и с много други предизвикателства и много тежко наследство, започвайки с природния газ, многото проблеми в икономиката, инфлационния данък, обедняването. Всичко това тежи на плещите на хората и е едно минно поле, в което влизат тези министри”.

Припомняме, че бившият енергиен министър Теменужка Петкова заяви, че правителството на Кирил Петков е прекратило договора с „Газпром“, за да купуваме руски газ през посредници на по-висока цена.
Източник: standartnews.com