Майките: Системата ни УБИВА всички – отговорност на Бойко Борисов

Въпреки подписаните законови промени вчера, днес майките на деца с увреждания са отново на улицата. Този път протестът е под надслов ”Системата ни УБИВА всички – отговорност на Бойко Борисов”.

Родители на деца с увреждания излязоха на нов национален протест. Въпреки подписаните законови промени вчера, днес те са отново на улицата. Този път протестът е под надслов „Системата ни УБИВА всички – отговорност на Бойко Борисов“.  Родителите на деца с увреждания продължават да искат среща с премиера.

Майките имат намерение да продължат с акциите и протестите докато парламентът не приеме двата закона за хората с увреждания и за личната помощ. Очакванията са това да стане в средата на декември. Въпреки набелязаните срокове за приемането на новите закони за личната помощ и за хората с увреждания от движението „Системата ни убива“ продължават с протестите до приемане на текстовете.

За утре е насрочено заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, на което отново ще бъде обсъден оспорваният до момента проектозакон за хората с увреждания.

Във Фейбук страницата на протеста е отправен апел премиерът Бойко Борисов да излезе и да обясни защо законите все още не са приети. Призивът към него е да спре да противопоставя „граждани срещу граждани“. Според майките премиерът отхвърля опитите за реформа през последните 10 години и предпочита да се справя с всеки системен проблем като „раздава пари на калпак“.

.

http://frognews.bg