Маймунджилъци

Ама им е весело на политиците, особено на министрите! Обичат да се забавляват хората. Я потурки и калпак ще наденат, я ще ги интервюират по тениска на официално мероприятие… Най-любимо на една министърка пък е да си прави селфита със знаменитости и самолети. Двама членове на МС обаче оглавяват класацията по неуместен хумор. По стечение на обстоятелствата се предполага, че точно техните ведомства са най-отговорните и сериозните – това на отбраната и МВР.
Преди време вътрешният министър Валентин Радев, в момента в оставка, реши да покаже криворазбрано чувство за солидарност и се яви с превръзка на окото. Издокара се така на официална среща, на която трябваше да се обсъжда футболното хулиганство. Вместо да се прави на морски пират, министърът би трябвало да предлага смислени решения на сериозните проблеми. Обикновено обаче МВР бори футболното хулиганство със затваряне на улици и толкоз. За останалите му управленски „гениалности“ засега ще замълчим. Само чакаме оставката му, за която се говори вече месеци!
Още по-абсурдна и нелепа обаче е последната „умиротворителна“ визия на военния министър Красимир Каракачанов.
Така и не стана ясно той доброволно ли се е курдисал за снимка с килнатата синя каска преди заседанието на коалиционния съвет на управляващите. Шефката на пресцентъра на МС обаче сметна за уместно да публикува фотоса в социалните мрежи. Под публикацията някой я попита дали това е пиар закачка, пиар реклама, или пиар недомислие. Май си е чиста форма излагация – както за позиращия, така и за снимащия… Ама на ГЕРБ им е забавно!
Из социалните мрежи плъзнаха снимки на млади гербаджии с маски на калинки и дрехи, наподобяващи визията на иначе симпатичното насекомо. И пак се започна смеховката – колаж ли е това или нелеп опит да иронизират диагнозата, дадена от народа на управленските напъни да избират все некомпетентни кадри за шефове…
Поведението на управляващите не е цирк! Циркът е изкуство от прекрасни артисти. Tези хора са далеч от изкуството, просто са изкуствени. А управляващите ни предлагат пълна програма маймунджилъци в опит да се закрепят на власт. На тях може да им е смешно, но на нас ни се смее светът – от неразбиране защо ги търпим

Павлета Давидова

http://duma.bg