МАЙ ТРЯБВА БАВНО ДА ИМ СЕ ОБЯСНЯВА

Като напълно подкрепям идеята на д-р Костадинов в Народното събрание да се изисква тест за интелигентност на депутатите, ще коментирам проекта за решение на ГЕРБ, с което искат пълна отмяна на зеления сертификат.

Не знам кой ще се наеме бавно, внимателно и с думи прости да им обясни, че не може с решение на Народното събрание да се отменя общ административен акт – заповед на Министъра на здравеопазването. Самите депутати от ГЕРБ са си направили промените в Закона за здравето така, че заповедите да не могат да се контролират и отменят от Народното събрание. За пряката намеса в изпълнителната власт няма да говоря, ще им стане прекалено сложно.

Правният хаос в държавата е предизвикан точно от некомпетентните калинки от ГЕРБ. Безумни закони, конституционни права, отменяни със заповед на министър, лисващ съдебен коннтрол….кое по-напред да спомена? То днес в Народното събрание имаше късане на дрехи и тръшкане по пода, защо всички ние не сме със зелен сертификат, като много удачно Д. Атанасова сравни Народното събрание с театър, цирк и болница. Мъката им, че не могат да изгонят по този начин всичките си опоненти от пленарната зала, нямаше паралел в историята. Аз отдавна се чудих защо тя толкова бавно говори, но осъзнах, че все пак и съпартийците й трябва да я разберат.

Може би наистина е наложително някакъв тест и сертификат за принадлежност към човешкото общество и цивилизация, ведно с тест за интелигентност. Аз бих гласувала „за“ такова изискване, макар и леко дискриминационно. Но като си представя колко законодателен хаос и проблеми за хората ще спестим, може би си заслужава.

Елена Гунчева