Манипулираха ни – свои и чужди – за задоволяване на личните си интереси

Всеки човек има своя фундамент – основа, която се изгражда от гените, възпитанието, средата, училището.После се надгражда.

Когато тази основа е здрава смес от ценности и принципи като почтеност, вярност, чест, достойнство , може да издържи всякакви бури и да остане непоклатима.Тези хора не винаги са харесвани.Имат своето специално време – когато всичко е загубено.

Струва ми се, че стигнахме тази граница.
Манипулираха ни – свои и чужди – за задоволяване на личните си интереси.
Водиха ни – силови структури, престъпници, чужди агенти, търговци на националните ни интереси…Водиха ни – глупаци и продажни умове, хитреци и предатели, хамелеони и безскрупулни антибългари.Доведоха ни…до границата след която няма нищо.

Наивитетът ни създаде псевдо лидери.
Инатът ни роди серийни българоубийци.
Чуждите политически проекти и манипулациите върху обществените ценности и образи формираха властови структури, които не защитават българския интерес.

Виновни сме.
И ще бъдем виновни докато не различим истинските – тези за които търговията с България е престъпление; тези, които имат знанията какво и как да направят ;тези, които няма да се пречупят, защото са градили върху здрава основа – чест, принципност и достойнство на българи.

Хаосът ражда звезди, но в политиката не е така.

Р.Р. Наивното сляпо следване на изфабрикувани светлинки не ги прави звезди.
Звездите – хора съществуват независимо и въпреки хаоса на нашето отричане, хулене или следване и най- ясно се виждат в мрака.
Вече сме в мрака….

Румяна Ченалова