Марешки: Искат ме на каишка в парламента

„Лягам и ставам с тази прокурорка, тя знае всичко за мен. Всичко това се прави, за да се очерня името ми. Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод воденото разследване срещу него за рекет и изнудване. Бизнесменът дори донесе в студиото огромна снимка на прокурорката, която води обвинениението срещу него.

Водещият Антон Хекимян го помоли да прибере снимката, а Марешки нарече обвинението срещу него като „пасквил“ и отново прочете част от документите.

Според Марешки в момента му се повдига обвинение, за да се държи на каишка, защото щели отново да искат оставката на Димитър Главчев и им трябват гласове. „От доказателствата по делото не може да се направи констатация Веселин Марешки да е извършил престъпление“, цитира бизнесменът част от старо обвинение срещу него, което е било прекратено. „Да не станат пък сега голяма част от депутатите на ГЕРБ клиенти на прокуратурата, по това време в голямата си част те са управлявали“, заяви бизнесменът.

„Ще искаме оставката на Главчев, защото този човек е сложен там да спазва правилата. Преди седмица си позволи на председателския съвет да каже „Какво ще правим с Марешки“, всички бяха в ступор. „Много хора ме питат как има обвинение, пък е зам.-председател на парламента“, като разбра, че няма никаква подкрепа от парламентарно представените партии и каза, че ще видим, кой толкова се вълнува“, заяви Марешки по повод оставката на Главчев.

Марешки заяви, че има двоен стандарт, защото от друга страна Делян Добрев, който също е клиент на прокуратурата е председател на енергийната комисия.

„Или пазаруваш от нас или отваряме до теб аптеки. много сериозен дъмпинг ако го следваш фалираш, ако го не го следваш пак фалираш.“ Това пък заяви един от потърпевшите, който пожела анонимност. Марешки пък се задучи как така стана, че цяла България знае, а пък не е имало жалба. Той определи всичко това като слух и попита, как може някои от тези хора да са в семейни отношение с висши прокурори и да не са подавали сигнали. „Един от замесените, който е давал показания по делото е в семейни отношения с прокурор“, заяви Марешки, но не пожела да каже кой е този прокурор.

Той призова обвинителите да прекратят този цирк.

На въпрос, защо не каже на главния прокурор Сотир Цацаров кой го заплашва и го притиска да се откаже от горивата, Марешки заяви, че няма доверие на прокуратурата и призова самият главен прокурор да каже на свой ред, кой е спретнал срещу него аферата „ЦУМ Гейт“.

По повод публикации, че е влязъл в завера с Христо Иванов, тъй като предлага негови хора за членове на ВСС, бизнесменът реагира остро: „Да обвиняваш „Воля“ в задкулисие е върхът е на безсилието. Същите тези хора казваха, че съм пудел на Цацаров и Борисов, сега пък казват другото. Виждам разводняване и отласкване на общественото внимание“.

„Докато са ме слушали са разбрали, че един висш общински съветник на ГЕРБ ме е рекетирал, има го това в записите, обаче удобно са го пропуснали“, заяви още лидерът на „Воля“, като не пожела да каже името на този съветник.

На въпрос, как се оправя с 90 млн. лв заеми, Марешки посъветва да видят активите, които стоят насреща. „Не се притеснявайте, банките в момента се съревновават кой да ме кредитира, защото насреща има три повече активи от 20-те процента“, отсече аптечният бос. На въпрос дали има вариант да закрият партия „Воля“, тъй като предната още не е закрита, Марешки заяви, че няма такова притеснение и даде заявка, че на следващите избори ще се представят още по-добре.

Резултат с изображение за Марешки

Автор: ПИК

loading...