Мария Захарова попиля Кирил Петков

Определи думите му като „политическа агония“

Мария Захарова, която е официален представител на руското Министерство на външните работи попиля премиера в оставка Кирил Петков.

Тя определи като признак на „политическа агония“ спекулациите, че Москва се опитва да се намеси във вътрешните работи на България.
Това се посочва в коментар на дипломата, разпространен от руското външно министерство в петък, 29 юли.

Захарова отбеляза, че Министерството на външните работи на Руската федерация „искрено съчувства на загрижеността“ на бившия български премиер Кирил Петков, който ги обвини в намеса във вътрешните работи на страната ни.

Мария Захарова подчерта, че „Русия никога не си е позволявала да се намесва в работите на чужди държави, както и че „никога няма да позволи някоя друга страна да се опита да наложи нейното мнение“, се отбелязва още в изявлението.

Коментарът й е по повод интервюто на премиера в оставка Кирил Петков пред „Таймс“, в което той казва:
„Ние ограничихме корупцията локално, но открихме, че имаме по-голям враг: руското проникване“.
И още: „Не разбрахме, че корупцията и руското влияние са едно и също нещо“.

„Спекулациите за „руската заплаха“ за вътрешнополитически и други егоистични цели са сигурен знак за политическа агония. Убедени сме, че това е очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично управление, способно да действа на базата на националните интереси, а не на желанието да угоди на трансатлантическите „партньори““, се казва в изявлението.
Източник: dir.bg