Марковски: Иванчева не е нарушила закона, работейки от ареста

В сряда арестуваната кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност от Специализирания съд. Това се случи, след като стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че макар и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на свиждане, за да стигнат до администрацията. Така е уволнила един от заместниците си – Румен Русев, който е и свидетел по делото срещу нея. Заповедта била занесена в общината от майка й.

„До влизането на присъдата в сила Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, докато няма присъда. До момента, за да облекчи ръководството от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата“. Това каза в ефира на „Здравей, България“ адвокатът на арестуваната кметица Марин Марковски.

Той заяви, че не знае дали майката на Иванчева е носила подписани от нея документи от ареста в общината в „Младост“. Защитникът обаче е категоричен, че тази дейност на кметицата не е била извършвана в нарушение на закона, защото тя все още не е била отстранена от длъжност.

„Това е един коварен ход на прокуратурата. Те казват, че искат отстраняването й, защото с действията си от ареста въздейства на свидетели. Това категорично не е така, защото всички свидетели вече са дали показания. Тя няма нужда колегите й да я защитават, защото нея истината я защитава“, коментира още Марковски.

Той заяви, че ще обсъди с клиентката си дали да се обжалва решението на съда.

„Тя може да поиска сама да се оттегли“, каза адвокатът.

Марковски: Иванчева не е нарушила закона, работейки от ареста

cross.bg