Мартин Димитров: Шехерезадсон е до Бойковсен, защото има къща, защото е зависима

Ние не трябва да се учудваме, че Böyko Börissovsen от Bankö и неговата любима асистентка Sövdelin Sheherezadsson са, така, хм, как да кажа, попреписали речта на шведския премиер Стефан Льовен.

Шехерезадсон не е до Бойковсен, защото е невероятен автор на речи. Шехерезадсон е до Бойковсен, защото има къща, защото е зависима и защото е лоялна. Плюс това, никой не очаква от Шехерезадсон да пише – та, по дяволите, нейната работа е да снима глупости с телефон. Това дори и Десислава Атанасова би могла да го прави. Даже Дани Кирилов почти би могъл да го прави.
Самото Бойковсен може да бълва много глупости, но не е в състояние да формира нито едно истински запомнящо се, стойностно, вдъхновяващо, мотивиращо, носещо настроение, сила или кураж изречение. Тавана в неговата политическа реторика е „Аз съм прост и вие сте прости“, това е фразата, с която Бойковсен ще остане в историята. Просто няма друго, казано от него, което да си струва да бъде записано.
Човекът винаги е бил вариететен. Слиза от джипа, изнася програмата и дава газ към следващото село. Ниска топка. Евтин трикаджия. Елементарен език. Беден речник. Дебелашки хумор. С тези качества умни речи няма как да се произведат.
Затова, да препишем от шведа, пък то, нали, и те са прости като мене, може и да не разберат.
Просто отвратително.

Мартин Димитров, Фейсбук