МАТЕРИАЛ ЗА РАЗМИСЪЛ

Засядането на контенеровоз преди дни в Суецкия канал породи цунами от коментари в световните медии и социалните мрежи.

Както напомних преди дни, един от методите за въвеждане на Новия световен ред е предизвикване на хаос в световната икономика и нейното срутване. За целта „пандемията” е добре дошла, но не достатъчна. Нарушаването системата на доставки на жизнено необходими суровини и стоки е допълнителен лост за ускоряване на процеса. И новинате на закъсня…

Огромния контейнеровоз EVERGREEN Line с дължина близо 400 метра заседна в Суецкия канал и по най-добрия начин напълно блокира най-стария и голям правателен канал на земята, който е най-важната логистична линия на реалната икономика.

Имайки предвид купчината от съвпадения, е трудно да останеш сериозен по отношение на обяснението за причината това да се случи.

Червените ми лампички светнаха, когато си зададох този въпрос – Как кораб с тегло 200 000 тона, превозващ 20 000 контейнера със същото тегро е уязвим на „силен вятър” със скорост едва 30 км/сек? Ако си спомняте, това беше разказът за причината да заседне, който излъчваха масовите медии.

Малка математическа проверка показва, че това е невъзможно да помръдне тази грамада дори и със сантиметър. Този исполин, два пъти по голям и тежък от самолетоносача „Джорд Буш” се оказа управлявани и обслужван от екипаж от 25 души, т.е. управляван е от изкуствен интелект. Как е възможно този връх на цифровата технология да се отклони от праволинейния си курс през канала и да се забие напреко на канала? Капитанът твърдял, че компютърната система е потъмняла и корабът се е насочил с пълна скорост към брега.

Многобройни са предположенията за хакване на компютърната му система и кой има изгода от това, вкл. за повишаване цените на петрола, които в момента са неизгодни за крупните производители. Сред стотиците чакащи реда си да преминат през Суецкия канал бяха и десетки супертанкери, натоварени с милиони тонове нефт.

Добре, нека поговорим за последния „фалшив фраг”, измислен от Елита за предсказаните сривове на доставките, недостиг на акции и голяма икономическа нестабилност. JP Morgan ( NYSE:JPM ) предупреждава: „Удълженият локдаун и блокиране на доставките може да причини значителни нарушения на световната търговия, което води до по-високи цени на доставка, по-високи енергийни сурови цени и по-висока глобална инфлация ′′

Банално вярно срещу много алтернативни, дори интересни предположения. Най-простото обяснение често е и най-вярно:

Блокажът на Суецкия канал, който причини загуби от 400 милиона долара на час е част от контролирана стратегия за разрушаване на световната икономика според по-широка схема, която включва и локдауни за същата цел. Пътната карта на Great Reset всъщност е предвидила, особено за през втората половина на 2021 г. – блокаж на промишлените и хранителните доставки, което води до повишаване на цените и обща криза.

„EVERGREEN” вече е пристанал в „Горещото горчиво езеро“ местото за задължителна проверка на съмнителни товари. Знае се , че милиони, човешки зародиши (от аборти) отиват в Китай от САЩ и други страни ежегодно за фармацевтичната и козметична индустрия, без да се брои „адренохрома“, за който се заговори напоследък. Вече е ежедневие при проверка на контейнери, в тях да откриват десетки хора, натъпкани като сардели, вкл. и деца.

Не е случайно, че в Суецкия канал е навлязъл и кораб на Международния Червен кръст. Да очакваме, че от кутията на Пандора ще изскочат още нови чудовища…

Светослав АТАДЖАНОВ