МАФИЯТА Е РЕШИЛА С КОЛКО ПРОЦЕНТА ДА СПЕЧЕЛИ

Тома Биков, дежурният по пик-ливи медии, уведоми матрияла, че ГЕРБ били решили, че изборите ще се спечелят с преднина от 4 %. Остава ни само да гадаем, ЦИК вече организирали ли са го, или ще оставят нещата в последния момент да се решат и на пожар отново ще се привикват комисии и сменят протоколи.

Никой не се съмнява, че в България живуркат един доста сериозен процент дебили. Можете да ги видите по събранията на гербавите. Изпаднали в телешки възторг, че са се поотъркали до властта и Цецку с карираното сакенце е забелязал, че съществуват. За тях е огромна чест, че някой от по-горните стъпала в обществото им обръща внимание. А през останалото време са заети да се мразят един друг и да живеят жалкият си живот, довел ги до пълно оскотяване.

Такива хора са много лесни за манипулиране. От същият вид като онзи преди 30 години, който скачаше по площадите, защото „кой не скача, е червен“. Които хорица ги е страх да помислят нещо различно от стадото, за да не бъдат отлъчени от топлото, миризливо, мръсно и познато за тях обкръжение. Защото мисленето те прави неудобен за стадото.

А малки гьобелсчета като Томата облъчват точно тази дебилна част от населението и го подготвят как да реагира на провала. Интересно е, че последните няколко седмици нищо не се говори за това, че Русия и конкретно Путин ще идват да подменят протоколи и изборни резултати в полза на противника им. Или пък си пазят тази версия като видят накъде отиват нещата?!?

А проблемът е, че изборните правила са направени по начин, който изисква интелигентни избиратели и интелигентни преброяващи в комисиите. И въпреки оптимизма ми, не смятам, че има чак толкова голям процент и в двете групи. Изборите ще се превърнат отново в добре организиран хаос, в който мафията ще си лови рибата в мътната вода.

Самата ЦИК призна, че не може да задължи представителите на комисиите да присъстват на обученията. Странно!?! Ама парите ще си ги вземат, нали? Като не искат да присъстват, ще се сменят с някой, който иска! Но не е удобно, нали? По-добре да има неграмотни, незнаещи какво да правят хора в комисиите. Защото накрая, когато се оплетат като патета в кълчища, ще постигнат консенсус и всички бюлетини с преференции, които не знаят как да ги преброят, ще ги обявят за невалидни, за да могат да се приберат в къщи навреме.

Но……пропускате нещо друго. На частта от народа, която има повече от три мозъчни клетки и не изпада в телешки възторг пред жирафчето Марийка, й е писнало много. Ама наистина много! И всеки опит за подмяна на вота на хората, ще доведе до много неприятни за вас последици. Защото не само с избори се сменя властта!

Елена Гунчева

loading...